avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inscriere in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inscriere in cartea funciara

Buna ziua.
Inscrierea unei sulte in cartea funciara a unui imobil se poate face la Biroul de Carte Funciara numai in orasul in care se afla imobilul respectiv sau se poate face aceasta inscriere si la Biroul de Carte funciara dintr-un alt oras?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 20:09, 29 Mai 2013
Va multumesc pentru raspunsuri !
Inscrierile se fac numai la biroul de carte funciara de unde se afla bunul imobil pentru care doriti sa faceti notarea.
De fapt, in baza unui protocol cu ANCPI, notarii publici pot solicita diverse servicii de carte funciara (inclusiv notarea sultei dumneavoastra) nu numai in localitatea unde isi au biroul, ci si prin corespondenta, la oricare birou de carte funciara din tara.
Pentru serviciul de notare va puteti intr-adevar, adresa oricarui notar de oriunde din Romania. Acesta va va spune ce acte sunt necesare si care este taxa si va face notarea solicitata pentru dumneavoastra.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
ContSters267464, utilizator
LuchianSeb a scris:


Astea sunt mai mult povesti... Imediat o sa ne spuneti ca putem comanda si notari online la domiciliu.


ilinca1981



De fapt, in baza unui protocol cu ANCPI, notarii publici pot solicita diverse servicii de carte funciara (inclusiv notarea sultei dumneavoastra) nu numai in localitatea unde isi au biroul, ci si prin corespondenta, la oricare birou de carte funciara din tara.




Punand cap la cap zeflemelile "domnului" LuchianSeb cu ceea ce spun cei ce stiu raspunsurile la spetele respective, domna Elena poate solicita unui notar din localitatea de domiciliu sa inscrie sulta in cartea funciara corespunzatoare imobilului respectiv.
Punand cap la cap toate acestea, Elena poate face acest lucru doar in anumite conditii, cum sunt cele enumerate de mine. Deci nu oricine si nici orice notar... Dar daca sunteti sigura ca poate orice notar fara a fi indeplinite acele conditii, de ce nu indicati si un text de lege care sa dovedeasca acest lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator
Draga "domnule" LuchianSeb vad ca ai facut o fixatie prin a combate ceea ce scriu si asta in ciuda faptului ca un notar, moderator al acestui forum, dna ilinca1981 a confirmat ceea ce am spus si eu.
Dar ca sa iti fac pe plac pt ca vad ca urmaresti cu mare interes doar ce postez eu citeste Legea nr. 7/1996 republicata 2013, legea cadastrului si a publicitatii imobiliare precum si ACT ADITIONAL NR. 2
la Protocolul de colaborare nr. 429.312/1.404 incheiat intre Agentia
Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si Uniunea Nationala a
Notarilor Publici din Romania privind modul de efectuare a operatiunilor de
publicitate imobiliara, in aplicarea Legii cadastrului si a publicitatii
imobiliare nr. 7/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Daca ocupatia de "Giumbix "pe care o practici sub denumirea "Mos Craciun " ce locuieste la "South Park, Harghita " crezi ca te reprezinta, se explica si modul de a trata acest forum si mai ales credibilitatea pe care o ai.

Alte discuții în legătură

Notarul face intabularea pe noul proprietar ? Gambino Gambino o intrebare , va rog frumos ... notarul care trece in actul de succesiune un teren intabulat , poate face demersurile pentru intabularea pe noul proprietar ? ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare ca petentul este cunoscut ca proprietar Corinutza24 Corinutza24 Va rog sa ma lamuriti daca in baza certificatului pt. atestarea ca petentul este cunoscut ca proprietar , eliberat de primarie in baza Legii nr. 7/1996 cu ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)