avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie de construire

Buna! As dori sa stiu va rog daca pentru zugravitul fatadei exterioare a unei case in oras am nevoie de autorizatie de construire. Asta pentru ca am fost sanctionat de Primarie si in procesul verbal scrie ca ma efectuat "Lucrari de constructie fara autorizatie".Precizez ca nu am facut nici o renovare la fatada sau alte modificari, doar am reinnoit stratul de vopsea, cu o culoare roz foarte deschis. Este zugravitul exterior o "constructie" ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:00, 7 Martie 2009
Daca nu ati facut modificari la elementele de fatada sau culoarea cladirii se aplica dispozitiile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si puteti contesta amenda:
Art. 11. - (1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
e) zugraveli si vopsitorii exterioare, daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirilor;
Multumesc mult! Intr-adevar am schimbat putin culoarea fata de cea existenta anterior....avand in vedere ca imobilul nu fusese zugravit de mult iar culoarea veche ( un bej deschis ) palise foarte tare. Cred ca nu are rost sa atac procesul verbal, ca nu as avea sansa. Dar Primaria cum dovedeste ca am schimbat culoarea fata de cea anterioara?
Banuiesc ca, cei de la urbanism (Primarie) au fotografii si chiar inregistrari video cu care sa faca dovada, mai ales daca v-au sanctionat! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare culoare casa, locuinta personala Vladimir1 Vladimir1 Buna ziua! Am achizitionat o locuinta intr-un triplex si as dori sa schimb culoarea la casa. Este necesara vreo autorizatie de constructie pentru acest ... (vezi toată discuția)
Retusare vopsitorie fatada cladire monument istoric UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL As dori sa inchiriez o cladire monument istoric, care are unele \"cicatrici\" pe fatada de alta culoare si as dori sa vopsesc acele \"cicatrici\" ca toata ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie IancuV IancuV Daca izolez casa cu polistiren de 10 mm casa fiind la strada imi trebuie autorizatie de constructie. (vezi toată discuția)