avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna ziua am si eu o nelamurire si anume:
Am nevoie de niste sfaturi clare, nu stiu unde sa ma adresez cu o mica problema mai exact:
In momentul de fata sunt insarcinat, nu mai lucrez de 7 luni, acum 7 lui am lucrat un an si jumatate neintrerupt, am inteles ca pot sa beneficiez de indemnizatia copilului sau ca pot sa platesc contributii retroactive.
Daca ma puteti ajuta cu un sfat unde sa ma adresez mai exact, mi-ar fi de mare ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Corina888, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 17 Iunie 2013
Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de obtinerea de venituri supuse impozitarii 12 luni anterior nasterii copilului.Nu exista posibilitatea ca, prin plata anumitor contributii sa acoperiti cateva luni in care nu ati obtinut venituri impozabile
din aceasta perioada de un an.

OUG 111/2010
Art. 2
(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a)concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b)concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.

Buna ziua mai am si eu o nelamurire mai exact in momentul de fata eu sunt gravida insa nu lucrez mi s-a spus ca trebuie sa platesc asigurare de sanatate pe ultimele 6 luni, zis si facut insa dupa ce am platit tot cei de la CAS mi-au spus ca de fapt nu trebuia sa platesc fiind gravida deci 308 ron platiti aiurea desigur ca am sa fac toate demersurile sa imi recuperez banii.Insa vreau sa stiu daca este adevarat ca nu mai platesc ecografiile ,analizele etc.. Nu vreau sa ma duc la spital si sa ma trezesc ca de fapt trebuie sa le platesc, nu stiu ce sa mai fac nimeni n nu imi da un raspus concret :( si sa nu mai zic ca am facut foarte multe drumuri pt asigurare :(Daca stie cineva ceva ????
@ Corina888

Legea nr. 138/2012 privind aprobarea OUG nr. 103/2011 pentru reglementarea unor masuri in domeniul sanatatii a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 496, din 19 iulie 2012.

Potrivit actului normativ, din categoria persoanelor scutite de la coplata vor face parte si femeile insarcinate si lauzele. Mai precis, aceste femei nu vor mai plati serviciile medicale legate de evolutia sarcinii.

Mai mult, documentul stabileste ca femeile insarcinate sau lauzele care nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de baza minim pe tara, vor fi scutite de la coplata pentru toate serviciile medicale.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului Mihaela Liliana Mihaela Liliana Buna seara, poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat. Ma aflu in litigiu de munca cu fostii mei angajatori (am urmatorul termen la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)
Somaj alinaelena89 alinaelena89 buna ziua. am si eu 2 intrebari. prima: anul trecut am terminat facultatea, iar apoi am intrat in somaj deoarece am terminat studii si nu m-am mai inscris la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical zanionel zanionel am lucrat o perioada cu carte de munca resp.sept.2012-5 ian.2013,cum sa procedez intrucat acum nu mai lucrez,ca sa beneficiez de concediu crestere copil si sa ... (vezi toată discuția)