avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... numele de familie al copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

numele de familie al copilului

Buna,
ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu numele lui de familie. Acum insa, am o problema si sper sa ma puteti ajuta! Am o noua relatie si astept un copil.Viitorul tata este deasemenea cetatean austriac.Intrebarea mea este: ce nume de familie va purta copilul meu (daca e posibil numele tatalui ?!) si ce cetatenie va avea? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:10, 7 Martie 2009
Si daca tatal are dubla cetatenie, romana si israeliana?
Copilul este nascut in Romania, este recunoscut de tata si ii poarta numele.
Copilul e cetatean roman: s-a nascut pe teritoriul RO si unul dintre parinti (dv) este cetatean roman (plus ca tatal are si cetatenia romana, deci, s-ar putea spune ca ambii parinti sunt cetateni romani) – certificatul de nastere e romanesc si este dovada cetateniei (pana cand copilul va implini varsta de 14 ani – si va face dovada cetateniei cu C.I.).
Va purta numele tatalui atata timp cat acesta este recunoscut de tata ca fiind conceput cu acesta,conform legislatiei romanesti.Incercati sa faceti demersurile juridice in Romania,cu acordul tatalui.
sunt casatorita dar despartita de sot fara divort si traiesc cu un alt om cu care fac un copil acum vreau sa stiu daca concubinul poate sa ii dea numele lui copilului daca eu sunt maritata si port numele sotului? afecteaza cu ceva sau trebuie sa ii dau eu neaparat doar numele meu copiluli? astept raspunsul dvs multumesc
In cazul dumneavoastra legea dispune ca copilul va purta numele sotului mamei. Apoi se poate introduce o actiune de tagada a paternitatii.

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate dodonica dodonica In timpul unei casatorii dintre o femeie de cetatenie romana si un barbat de cetatenie austriaca sa nascut un copil in Austria care a dobindit cetatenie ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot recunoaște copilul in belgia ca cetățean belgian si roman... Roty87 Roty87 Buna seara, Stie cineva de ce nu imi pot recunoaște fetița in Belgia eu avand dubla nationalitate română-belgiană fara ca concubina mea sa se duca in ... (vezi toată discuția)