avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prime/bonusuri lunare diferite ca suma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prime/bonusuri lunare diferite ca suma

Buna ziua,
O societate comerciala doreste ca salariile angajatilor sa aiba o parte fixa (>=salariul minim/ec) si o parte variabila, in intelesul unor prime/bonusuri lunare in functie de performantele angajatilor. Pentru acordarea acestora e nevoie de incheierea unor acte aditionale la contractele de munca sau e in regula daca doar sunt trecute pe statul de plata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 5 Iunie 2013
Conf art 17 alin 3 lit k corob cu art 17 alin 4 CM elementele privind salariul de bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum şi periodicitatea plăţii salariului la care salariatul are dreptul, trebuie să se regăsească în conţinutul contractului individual de muncă.

In concluzie trebuie intocmite acte aditionale in cazul in care angajatorul doreste sa acorde prime salariatilor, in care sa fie inscrise periodicitatea acestora, procentul/cuantumul, etc.
As putea sa nu inchei aceste acte aditionale, iar aceste sume sa se regaseasca doar pe statul de plata? Spun acest lucru in ideea ca actele aditionale care prevad aceste prime il obliga pe angajator sa acorde aceste prime, in conditiile in care, e posibil ca, in momente nu tocmai prielnice, sa nu le mai acorde...
Daca prevad in contracte, trebuie sa operez si in Revisal?
Multumesc!
Se poate prevede in Reg.intern modul de acordare a primelor sau se poate emite o decizie a angajatorului in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare comisioane/bonusuri ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, vreau sa fac acte aditionale la contractele de munca pentru agentii de vanzari in care sa stipulez ca se pot acorda prime/comisioane in functie de ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie ,loc de munca si salariu arinacc arinacc Am primit o adresa prin care mi se cere acordul pentru modificarea CIM (functia ,locul de munca si salariul) fara nicio alta explicatie.Salariul este mai mic ... (vezi toată discuția)
Riscurile specifice postului lavinia_buciumas lavinia_buciumas buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti daca e obligatoriu sa fie trecute in cim RISCURILE SPECIFICE POSTULUI ?sau sa se incheie un act aditional la ... (vezi toată discuția)