avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare mijloace fixe
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare mijloace fixe

Societate comerciala detine un teren cumparat cu contract de vanzare cumparare pe care a construit prin intermediul unei firme de constructii o hala industriala si birouri cu o suma totala de exemplu 300.000. O pot vinde sub pret ? De ex. vreau sa vand cu 1 dolar si terenul si constructia.
Cum se va face vanzarea ? Terenul in forma autentica la notariat prin contract de vanzare cumparare iar constructia prin contract de vanzare cumparare doar intre vanzator si cumparatot + factura sau se emite factura si pentru teren ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 17:44, 22 August 2005
Vanzarea o poti face sub pret, niciintr-un caz cu un euro, dar iti asumi riscuri mari.
Vanzarea terenului se faceobligatoriu prin Notariat, constructiile se pot vinde si prin contract sub semnatura privata, dar te asigur ca intabularea bunurilor cumparate prin contract sub semnatura privata costa mai mult decat tecosta daca o faci prin notar, sau cel putin asa a fost pana la 01.01.2005. Inainte de a incheia tranzactia ar fi bine sa mergi sa te interesezi.
Vanzarea se face dupa aprobarea A.G.A. daca nu iesti unic asociat.
Vezi Legea 650/2002 care reglementeaza vanzarile sub pretul de achizitie daca te incadrezi acolo sau nu.Din cate retin eu legea face referire la vanzarile de marfuri.

Mirela
Vanzarea o puteti face prin:
- licitatie publica
- sau pe baza unui raport de evaluare - apelati la un evaluator
altfel,
.........valoarea la care vindeti nu este determinata corect, si implicit s-ar ascunde adevarata valoare a impunerii
As dori sa va cunosc parerea intrucat la aceasta data banuiesc ca problema a-ti rezolvat-o deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren ContSters194995 ContSters194995 O intrebare: am cumparat un teren de la niste rude. Terenul este pe numele bunicului mort demult, nu s-a facut succesiune, nu s-a facut iesire din diviziune. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren costeaeniko costeaeniko Am o intrebare in legatura cu vanzarea unui teren. Societatea la care lucrez a cumparat un teren in anul 2005 de la o persoana fizica (fara TVA), acum vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare societate e_florin e_florin Buna ziua, Vreau sa vand o societate cu toate bunurile aflate in proprietate(cladiri,terenuri) Doresc sa aflu ce taxe catre stat am de platit la suma cu ... (vezi toată discuția)