avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot desface un contrat de comodat???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot desface un contrat de comodat???

am facut un contract de comodat ca persoana fizica cu o alta persoana fizica,aceasta nu si-a respectat intelegerea plata impozitului precum si unele investitii in cladire si as dori sa desfac contractul de comodat, cum ar trebui sa procedez si cat de repede se poate desface pentru al putea inchiria spatiul???Mentionez ca persoana cu care am facut contractul de comodat a inscris cladirea in CF la notar.A fost inscris in CF fara cunostinta sau aprobarea mea..este legal?sau asa se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: inchiriez2012 , utilizator 19:15, 3 Iunie 2013
contractul de comodat este pe 6 ani realizat,dar eu am inca o singura nelamurire, notarul fara aceptul meu ca proprietar a trecut in CF pe persoana care a luat in comodat,eu nedandu-mi acordul...este legal asa ceva?
inchiriez2012 a scris:

am facut un contract de comodat ca persoana fizica cu o alta persoana fizica,aceasta nu si-a respectat intelegerea plata impozitului precum si unele investitii in cladire


Păi ăsta nu e chiar contract de comodat. Comodatul presupune folosinţa gratuită. Asumarea de către comodatar a obligaţiei de a plăti impozitul precum şi a aceleia de a face investitii in imobil nu prea seamănă a gratuitate.

Să nu vă treziţi cu fiscul la poartă, cu o decizie de impunere #-o

Totuşi, aţi putea folosi în interesul dumneavoastră o eventuală calificare a contractului în contract de închiriere. Zic şi eu...
pai in contractul de comodat este stipulat ca sa se faca anumite investitii precum si sa se pastreze caldirea in condiitile in care a fost cedata, iar in momentul de fata nu este deloc asa, avand geamuri sparte din zidarie distrusa..pai asa dupa 6 ani in ritmul asta daca raman doar stalpii de rezistenta ca timp de 6 ani nu a pastrat cel putin cum a fost cedat bunul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic pentru functionare punct de lucru viorelmirea viorelmirea societatea are un teren in propietate , iar in baza unui contract de comodat societatea a cedat pentru constructie terenul , asociatiilor , care au obtinut ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract comodat LKN1 LKN1 Buna ziua, am incheiat un contract de comodat la notariat pentru un apartament cu o familie(persoana fizica) pt. o perioada de 18 luni. De 6 luni acestia ... (vezi toată discuția)
Contract comodat  Am semnat ca proprietar un contract de comodat cu o firma. Prelungire automata dupa cele 3 luni agreate sau o luna de preaviz daca vrem sa elibereze. Acum, ... (vezi toată discuția)