Momentan lucrez ca angajat la o firma de serviciu extern de protectia muncii. In firma sunt 3 asociati si eu ca angajat (eu fiind persoana de teren). De curand mi s-a propus sa preiau eu firma ei lucrand doar part time doresc sa se retraga si mi-au propus sa preiau eu afacerea.
Intrebarea mea este urmatoarea: Ce anume ar trebui sa urmaresc la aceasta preluare de firma ? Noul meu job va fi administrator de firma , as dori sa stiu cam ce implica asta si cam la ce ar trebui sa fiu atent sa nu fiu eu tapul ispasitor pentru datoriile lor. Unde as putea sa aflu daca firma are datorii sau nu ? Si la semnarea preluarii propriu zise ce ar trebui sa fie pe contract ?
Pai daca aveti aceste necunostinte nu prea cred ca vi se potriveste functia de administrator. Ca si administrator, dvs. veti raspunde doar de la momentul preluarii firmei (pt. viitor nu si pt. trecut). Administratorul nu este acelasi lucru cu asociatul. Ca si administrator, veti raspunde pentru datoriile vitoare doar daca se va dovedi ca le-ati facut /adunat/ strans cu intentie.
Doriti sa aflati daca o firma are datorii sau nu? E foarte simplu... puteti sa faceti mai mult de atat. Puteti afla o multime de astfel de informatii chiar de pe google. :) Tastati numele firmei in motorul de cautare si veti gasi cu siguranta aceste informatii. Se pot afla investitiile facute, datoriile acumulate (este si desenat sub forma de grafic :)) ), daca firma e activa sau nu, ect.
Toate aceste informatii sunt furnizate de catre ANAF. Exista de asemenea o multime de siteuri care preiau aceste informatii si le publica mai departe. Exista si Monitorul Oficial. ;)
Preluatori firme
gabriel_mg
ce se intampla cu firmele preluate si in ce masura vor fi afectati vanzatorii
ce masuri ar trebui sa ia un vanzator inainte de a da in preluare o firma pt ca ... (vezi toată discuția)