avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa la comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa la comun

bloc 8 apartamente,fara asociatie,contor unic de apa!4 apart au acumulat datorii de aprox 10.000 lei si nu mai vor sa achite nimic...pretext apa e prea scumpa...ce pot face celelate apart in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:59, 7 Iunie 2013
cyan a scris:

nu mai retin unde am citit dar exista o obligativitate de constituire a asociatiei de proprietari ptr un condominiu. in baza acelei legi cei rau platnici pot fi obligati sa se "asocieze".

Iata :
Si pe noi,in orasul nostru, ne someaza sa incheiem contractul cu furnizorul de apa pe asociatia de proprietari: "conform dispozitiilor prevazute de LG.51/2005,Lg.241/2006 si ale Regulamentului pentru furnizarea si utilizarea apei potabile si evacuarea apelor uzate,..." ,altfel ne vor debransa in totalitate de la reteaua publica de alimentare cu apa.
Atat titularul contractului cat si mostenitorii acestuia nu au temei legal si nici competenta sa intervina neautorizat asupra instalatiei care deserveste consumatorii din imobil
Eventual pot intervenii in situatia in care beneficiaza de o hotarare judecatoreasca favorabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare apa rece geogeorge geogeorge buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca este posibil ca asociatia de proprietari sa sisteze furnizarea de apa rece pur si simplu??? o cunostinta a primit in ... (vezi toată discuția)
E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)
Sistare furnizare apa luis29 luis29 Operatorul care distribuie apa in oras a luat masura de a opri furnizarea la o asociatie de propietari pentru neachitarea facturilor. Legat de asceasta ... (vezi toată discuția)