daca nu ai semnat nic un act, angajament...nu ai luat la cunostinta de tertul creditor...poti fi executat silit?
stiu, par agasant...insa voi sa ma apar in asa fel incat orice avocat (in speta, al partii adverse) sa nu poata invoca necunoasterea exercitarii legii. multumesc din nou pentru sfaturi; mai ales pentru mesajul pe care il transmiteti..si anume: macar lupta; daca lupti..macar cunoaste legea; daca nu o cunosti..macar aparati drepturile (chiar daca pierzi)
Chiar daca executorul accepta si depune cerere la instanta pt incuviintarea executarii silite, instanta va analiza actele. Chiar daca ar admite cererea , aveti dreptul apoi de a contesta, pe calea contestatiei invocati implinirea termenului de prescriptie.
Dupa cum vedeti nu e tocmai usor sa se ajunga la banii dvs.
Aveti de ales intre a-i ignora si daca se ajunge la executare, sa depuneti contestatie si a va recunoaste datoria si sa ajungeti la o intelegere de plata.
Parerea mea e ca stiu si ei ca dreptul lor la actiune e prescris si nu se vor adresa unui executor, in schimb va vor stresa pe dvs si au tot dreptul pt ca datoria exista doar ca nu va pot obliga s-o platiti.
Sunt de acord cu dna gi-jane! Dreptul lor de a va executa silit este prescris. Notificarea nu intrerupe prescriptia decat daca era un contract incheiat ulterior datei de 01.10.2011.
Buna dimineata! Multumesc, ma ajuta mult raspunsul dvs; prin urmare, nu trimit nimic la executor, (in cazul in care se trimite titlul executoriu de firma de recuperare creante) ci astept ca executorul, daca considera ca este indreptatita cererea, sa o trimita instantei. Doar atunci contest invocand prescriptia.
Daca am inteles bine, in situatia in care instanta decide ca s-a implinit termenul de prescriptie, creditorul tert are in continuare drept de creanta asupra debitorului, insa nu e musai ca debitorul sa si plateasca. Asa este? Multumesc inca o data.
Da, ati inteles bine, dreptul de creanta exista, insa nu exista dreptul de a va executa silit in temeiul acelei creante. Daca platiti, e plata legala. Nu o sa se adreseze unui executor, stiu ca nu li s-ar admite incuviintarea executarii silite.