avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura anulare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura anulare preaviz

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu o problema?
In prezent, cativa angajati sunt in preaviz-desfiintarea postului, (ultima zi fiind pe data de 14.06.2013), urmand sa inceteze activitatea cu data de 17 (luni). In cazul in care administratorul se razgandeste, se pot mentine in continuare ca angajati ai firmei?
Administratorul va emite o hotarare prin care urmeaza sa fie anulate preavizele?
Ma puteti ajuta cu un model de anulare (revocare) a preavizului?

In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 12 Iunie 2013
Nu este un abuz . Se emite si se comunica instiintarea de preaviz si apoi se va emite si comunica o instiintare in care sunt anuntati ca angajatorul a anulat decizia de desfiintare a posturilor si ca urmare se renunta la preaviz.
Preavizul este dependent de motivul concedierii. Mai intai trebuie sa existe motivul concedierii si apoi preavizul. Ceea ce face angajatorul este un abuz deosebit de grav prin faptul ca le comunica salariatilor o decizie de preaviz fara nici un temei legal, or decizia de preaviz reprezinta in realitate o decizie de concediere emisa fara respectarea dispozitiilor legale, iar in cazul in care acest 'preaviz' ar fi atacat in instanta angajatorul nu ar putea aduce alte motive de fapt sau de drept decat cele precizate in decizia de concediere (preaviz).
De unde stiti dvs ca nu exista motiv de concediere. Nu cred ca este cazul presupunerilor.

Instiintarea de preaviz nu intra in conditiile de forma sau de fond ale emiterii deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm, art.65 vikipatru vikipatru As avea nevoie de un sfat, va rog! Mi-a fost comunicata instiintarea, ca conform deciziei 100 din data 01/10/2008 postul meu urmeaza a fi desfiintat si ... (vezi toată discuția)
Concediere si revocare concediere nicoletaart nicoletaart Buna ziua, Vineri am primit o decizie de concediere, in care era mentionat ca incepand cu data de postul a fost desfiintat, voi avea prezviz 20 zile, la sf. ... (vezi toată discuția)
Model adresa reangajare salariatu dupa restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un model de adresa catre un salariat, caruia i-a fost restructurat postul, prin care sa specificam ca vrem sa-l reangajam. ... (vezi toată discuția)