avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere declaratie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere declaratie

Eu mi-am retras declaratia data insa cel ce a inaintat cazul catre instanta si a decis ca trebuie deschis un proces penal pentru o cauza civila NU a scos/retras declaratia mea. Eu sunt sora paratului nu am dreptul sa imi retrag declaratia? Cum se mai poate folosi de ea? Eram nervoasa si am scris numai prostii si acum are fratele meu probleme din cauza mea. Ce pot face? Este legal sa pastreze declaratia daca eu am solicitat retragerea ei?
Va multumesc.
In primul rand trebuie sa precizati pentru ce infractiune este acuzat fratele dvs. pentru a va putea raspunde la intrebari. De asemenea, trebuie sa precizati calitatea in care vi s-a luat declaratie.
Aveti posibilitatea sa va schimbati declaratia in fata instantei de judecata.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Va multumesc pentru raspuns, cazul este pentru inselaciune, dar nu a comis fapta, eu am fost martorul pe care se bazeaza plangerea reclamantului si eram certata cu fratele meu si am vrut sa ii fac rau. Mi-am retras declaratia insa nu a fost retrasa de la dosar... ce pot face?
In masura in care s-a dispus trimiterea in judecata, trag concluzia ca exista probe la dosar din care rezulta ca acesta a savarsit aceasta infractiune.
Dumneavaostra ati fost audiata in calitate de martor, iar declaratia dvs. nu poate fi retrasa de la dosar. Aveti posibilitatea sa va schimbati declaratia in fata instantei de judecata si sa spuneti ca ati declarat acele lucruri doar pentru a-i face rau fratelui dvs.
Il sfatuiesc pe fratele dvs sa isi angajeze un avocat, intrucat situatia nu este prea roz pentru el.
Va multumesc pentru raspuns si pentru sfat, dar nu exista alte dovezi este o inventie facuta de catre fostul meu prieten si eu l-am ajutat. Fratele meu nu are antecedente penale si nici nu a comis ceea ce i se imputa. De ce nu a luat in calcul cererea mea de retragere a declaratiei? Are voie?
Aceasta retragere a declaratiei ati facut-o oficial? Adica ati dat din nou o declaratie in fata organelor de cercetare penala in cuprisul careia sa expuneti cele pe care le-ati prezentat aici?
Daca da, este posibil sa nu se fi tinut cont de ea intrucat acesta din urma declaratie nu se coroboreaza cu celelalte mijloace de proba din dosar.

Alte discuții în legătură

Parte vatamata - declaratii mincinoase cabinet individual de avocat cabinet individual de avocat daca partea vatamata, care s-a constituit si parte civila in procesul penal, in fata instantei de judecata da declaratii mincinoase, in ce temei juridic va ... (vezi toată discuția)
Cum afecteaza o declaratie mai putin corecta ? LoveUser LoveUser Buna, cu ceva timp in urma, am declarat in scris, la sediul politiei, in asa fel incat sa protejez o persoana care oarecum mi-a impus sa o fac. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cris_deo cris_deo Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)