Buna ziua,se implinesc 90 zile de cand sotia a parasit domiciliul conjugal,a depus actele de divort actualmente traind in concubinaj cu alta persoana. Eu locuiesc impreuna cu parintii in aceeasi casa,din casatoria noastra a rezultat 2 minori,unul este la ea sii altul a ramas la mine,eu nu am servici,intrebarile mele sant:poate sa-mi ia sii copilul de 9 ani ce a ramas cu mine? Apoi daca eu am cativa bani in banca,poate sa-mi ia din acei bani daca nu e trecuta sii sotia?
Pot cumva sa am castig de cauza sa nu platesc eu cheltuielile de divort?
Este neaparat nevoie sa mai platesc avocat sau nu?
Multumesc frumos,Alex.
Multumesc pentru raspuns,hotararea despartirii a fost luata de catre sotie,ramanand un copil la ea sii unul la mine.Deci,am sanse sii m-a bucur caci copilul cel mare va putea locuii cu mine.nIar in privinta despartirii fratilor,nu eu am fost de acord cii sotia s-a mutat in numai 30 zile la concubin care la randu-i are un minor dintr-o casatorie anterioara.nIar daca nu sant de acord cu divortul inaintat,cum vor decurge lucrurile mai departe?nCine va avea castig de cauza sii cine va platii cheltuielile de judecata?nApoi daca alocatia sii complementara sant trecute pe numele nevestii sii doar ia a ridicat acesti bani inclusiv al minorului ramas cu mine,cum pot dovedii acest fapt?Multumesc pentru promtitudine.
Doresc ca banii din banca care sant trecuti doar pe mine fara ea imputernicit (nu e o suma mare) sa le folosesc in favoarea cresterii sii educarii minorului ramas cu mine,asadar daca lichidez suma pana la pronuntarea definitiva a divortului nu se poate invoca prezenta lor pentru partaj daca am inteles bine?
Multumesc.
daca nu doriti sa divortati puteti sa depuneti intampinare si sa va opuneti. asta insemana ca sotia trebuie sa va probeze culpa exclusiva in desfacerea casatoriei.
Multumesc,desigur caci nu sant pentru despartirea fratilor cii pentru reintregirea familiei.
In acest caz,care e procedura `intampinare` ?
Din cate am inteles eu,ar fii inaintat(depus) actele de divort pe data de 22 mai.
Minorul este audiat de la 10 ani in sus conform legii 292 /2004 privind protectia copilului. Ancheta sociala stabileste domiciliul minorului. Custodia este comuna .
Divort
cristea adrian
SOTIA FRATELUI MEU A BAGAT DIVORT PT CA A INSELAT_O.A DECLARAT CA A PARASIT DOMICILIUL IN URMA CU 6 LUNI CEEA CE NU ESTE ADEVARAT.IN INSTANTA A CERUT CASA SI ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala
gabijuan
pe 29 ianuarie am primul termen de la divort si am inteles ca se judeca custodia copiluli.
eu nu ,mai locuiesc cu fosta sotie
locuiesc la fratele meu si la ... (vezi toată discuția)