avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu 2 minori si un eventual partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu 2 minori si un eventual partaj

Buna ziua,se implinesc 90 zile de cand sotia a parasit domiciliul conjugal,a depus actele de divort actualmente traind in concubinaj cu alta persoana. Eu locuiesc impreuna cu parintii in aceeasi casa,din casatoria noastra a rezultat 2 minori,unul este la ea sii altul a ramas la mine,eu nu am servici,intrebarile mele sant:poate sa-mi ia sii copilul de 9 ani ce a ramas cu mine? Apoi daca eu am cativa bani in banca,poate sa-mi ia din acei bani daca nu e trecuta sii sotia?
Pot cumva sa am castig de cauza sa nu platesc eu cheltuielile de divort?
Este neaparat nevoie sa mai platesc avocat sau nu?
Multumesc frumos,Alex.
Banii intra la un eventual partaj.
av.antoanelageaman a scris:

daca nu doriti sa divortati puteti sa depuneti intampinare si sa va opuneti. asta insemana ca sotia trebuie sa va probeze culpa exclusiva in desfacerea casatoriei.

si prin asta ce castiga? Se intoarce sotia inapoi? Si cum va fi viata de familie, daca sotia se intoarce?
Cu alocatia pentru copii trbuie sa mergi la primarie si sa faci o cerere ca alocatia unui copil sa-ti revina, La fel pentru cea suplimentara. Pentru cea ridicata pana acum de sotie, o poti recupera in doua feluri: de buna voie, sotia sa-ti dea alocatia pentru copilul ce-l cresti sau prin instanta. Dar daca nu munceste... prinde orbul, scoate-i ochii.
Cu banii din banca e mai dificil: normal se impart in doua. Nu poti folosi ca argument crearea de conditii pentru baiatul de 9 ani, deoarece aceleasi nevoi si drepturi are si cel de un an si ceva. Daca ea iti cere jumatate din bani, trebuie sa-i dai, altfel deschide proces de partaj si-ti cheltui partea ce-ti revine cu acesta.
Buna seara,astazi am primit `Comunicare Adresa`prin posta,cu drept de `intampinare in termen de 25 zile,sotia mea dorind sa plece in Italia,grabeste divortul.Minorul ramas cu ea face 2 ani abia in ianuarie.Nu doresc sa ramana minorul ramas la ea printre straini iar ea in Italia.Daca nu depun intampinare sii sant de acord cu divortul,poate pleca sii lasa minorul la o sora de a ei care sii ea e plecata in italia? Daca depun intampinare,cum pot dovedii caci a stat cu un concubin 8 luni sii acu nu sta acasa cii la o sora a ei? Din luna martie minorul ramas cu mine,de 9 anisori nu a primit alocatia sii nici complementara,ambele le ridica sotia.
Am uitat un amanunt,de 3 saptamani e la o sora a ei,a fost `fugarita`sii de concubin.Cum m-a pot apara?
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
ContSters293525, utilizator
Depuneti intampinare in care mentionati situatia de fapt.

Depuneti totodata si cerere reconventionala prin care solicitati custodie comuna,locuinta ambilor copii la dvs, ori program de vizitare a celui mic(in caz ca nu se incuviinteaza ca fratii sa aiba o locuinta comuna), plus restituirea alocatiilor incasate pt fiul cel mare si indicati perioada, precum si soliciarea ca pe viitor dvs sa fiti cel care va ridica aceasta alocatie.

Cele afirmate le dovediti cu martori, cu interogatoriul sotiei, cu ancheta sociala atat la domiciliul dvs cat si a mamei.

Nu va putea pleca cu copilul din tara fara acordul dvs, nu ii va putea schimba locuinta si nici nu il poate lasa in grija surorii.

Incercati sa discutati cu ea si poate va intelegeti pe cat mai multe aspecte legate de desfacerea casatoriei si de custodie.
Buna seara, voi depune numaidecat intampinare si cerere reconventionala pentru custodie comuna.

Daca obtin program de vizitare al celui mic,asta inseamna caci trebuie sa merg sa-l vad la sora ei unde locuieste momentan?
Se poate obtine sa-l iau la mine acasa pe anumite perioade(zile) stabilite de instanta?

Ancheta sociala se cere separat,se va face inaintea procesului sau se va produce automat in functie de hotararea instantei?

In legatura cu alocatia sii complementara:nu e destul faptul caci ambele sant pe numele sotiei sii doar ea le-a ridicat?
Concubinajul unde a locuit cum pot dovedii daca mi-a fost interzis sa merg la locatia ei sa-mi vizitez minorul?

Cat despre faptul sa ajung la un consens sau sa discutam macar telefonic,sa stabilim unele amanunte,a refuzat categoric.
Era mult mai usor o discutie,eventual nu mai ajungram la intampinare sii cerere reconventionala dar refuza categoric.

O seara placuta.

Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
ContSters293525, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort cu copii ContSters293525 ContSters293525 Buna seara,din luna martie sant separate de sotie,mutandu-se la noul concubin. Din casatoria noastra de 12 ani au rezultat 2 minori,9 ani sii respectiv 2 ... (vezi toată discuția)
Divort cristea adrian cristea adrian SOTIA FRATELUI MEU A BAGAT DIVORT PT CA A INSELAT_O.A DECLARAT CA A PARASIT DOMICILIUL IN URMA CU 6 LUNI CEEA CE NU ESTE ADEVARAT.IN INSTANTA A CERUT CASA SI ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala gabijuan gabijuan pe 29 ianuarie am primul termen de la divort si am inteles ca se judeca custodia copiluli. eu nu ,mai locuiesc cu fosta sotie locuiesc la fratele meu si la ... (vezi toată discuția)