avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Recuperare plata CO de la angajat !
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Recuperare plata CO de la angajat !

Buna ziua, am intalnit urmatoarea situatie : unui angajat i-a fost incetat contractul de munca din motivul ca a lipsit 10 zile nemotivat, la lichidare trebuie sa recuperam de la el 12 zile de concediu pe care si le-a luat pana la data plecarii, de muncit a muncit doar 6 zile in mai si trebuie sa recuperez cele 12 zile de CO la care nu avea dreptul ! Daca trec 12 zile de recuperat pe stat imi da rest de plata cu minus, iar declaratia 112 nu permite validare cu contributii pe minus !!! Cum pot proceda in aceasta situatie ca sa pot recupera banii necuveniti?
Cel mai recent răspuns: optimus , utilizator 11:21, 14 Iunie 2013
Dvs spuneti sa-i dau banii pe cele 6 zile lucrate iar pentru cele 12 zile sa-i facem decizie de debit pe care sa o semneze si astfel unitatea sa-si recupereze banii?
Ii puteti retine 1/3 din salariul pe 6 zile, iar pentru restul prin dispozitie de incasare, insa doar dupa ce a recunoscut datoria si a semnat un acor de recuperare a datoriei.
Am inteles ! Multumesc !
da. ca numai aveti ce retinere sa-i faceti ,atat timp cat el numai este angajatul dumneavoastra si unitatea trebuie sa-si recupereze suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata co necuvenit daniela-claudia daniela-claudia Revin cu intrebarea referitoare la retinerea sumelor incasate pt. CO necuvenit.Mai exact, un salariat care a beneficiat la inceputul anului de concediu de ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu ady1981 ady1981 mi s-a retinut tot salariul ca despagubire pt o dauna adusa firmei este corect? :\"> Care este suma maxima ce se poate retine din salariu conform legii? (vezi toată discuția)
Plata eronata sume in plus la salariu elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Unui salariat i s-au calculat si platit sume in plus la salariu, timp de 3 luni. Este corect sa se recupereze sumele in plus platite, ... (vezi toată discuția)