avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere certificat casatorie din Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere certificat casatorie din Germania

Va rog sa-mi spuneti unde sau cui trebuie sa ma adresez pentru a intra in posesia certificatului de casatorie ce a avut loc pe teritoriul Germaniei, intre un cetatean german si mine, romanca intoarsa in tara. Sunt interesata daca pot sa-l primesc aici, in Romania si prin ce metode ?
A doua intrebare este daca acest certificat de casatorie trebuie sa-l solicit apostilat sau e valabil in Ro si fara apostilla, conform Conventiei nr. 16 a Comisiei Internationale de Stare Civila ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela_C , utilizator 15:25, 18 Iunie 2013
Nu cred sa obtineti un extras, conf. conventiei 16, dar daca il obtineti acesta nu trebuie apostilat. In schimb, daca obtineti doar un certificat sau extras normal, in limba germana, sa nu uitati ca acesta din urma trebuie obligatoriu apostilat, altfel in Romania nu puteti solicita transcrierea. Succes!
MUltumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat naștere copil născut in germania bogdanponline bogdanponline Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere multilingv nagyflorina nagyflorina buna , ma intereseaza daca certificatul de nastere multilingv eliberat de autoritatile romane, trebuie tradus ? cei de aici din Germania imi cer sa il traduc , ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)