avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in functie functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in functie functionar public

- cum poate promova in grad superior functiei existente,un functionar public care indeplineste toate conditiile necesare?
-cum poate ataca in instanta faptul ca inca din anul 2011 Primarul nu a solutionat cererea de promovare in functie,functionarul pierzand multe oportunitati de incadrare si beneficii banesti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:54, 15 Iunie 2013
Functiile publice pentru care se organizeaza promovarea in grad sau clasa sunt cuprinse in planul anual de ocupare a functiilor publice (planul se elaboreaza anual cu avizul ANFP si cu aprobarea consiliului local.
Daca functionarii indeplinesc conditiile cerute de lege se organizeaza si examenul de promovare .
In mod normal trebuia sa primiti un raspuns la cererea depusa in vederea promovarii. Puteti sa-l trageti la raspundere si pt faptul ca nu ati primit raspuns in scris, in termen, la cererea depusa.
adrianavioleta a scris:

....
-cum poate ataca in instanta faptul ca inca din anul 2011 Primarul nu a solutionat cererea de promovare in functie,functionarul pierzand multe oportunitati de incadrare si beneficii banesti?


Daca este vorba despre 2011, dreptul la actiune s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici in noua lege a salarizarii functionar public functionar public Am citit cu atentie(zic eu) noua lege a salarizarii, dar n-am gasit paragraful care sa vorbeasca despre promovarea de la un grad la altul (ex: de la principal ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici cozma2000 cozma2000 Buna ziua ! In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, functionarii publici de ... (vezi toată discuția)
Ascensiunea in cariera a functionarului public Justitiarul711 Justitiarul711 Gradatiile se acorda din 3 in 3 ani. Exista vreo posibilitate ca functionarul sa poata primi gradatie la un interval mai mic? sa zicem 2 ani cu aprobarea ... (vezi toată discuția)