avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reincepere activitate dupa CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reincepere activitate dupa CIC

Va rog sa ne ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:
Compania noastra are suspendat un CIM cu un salariat care a beneficiat de CIC pana la 2 ani. Acestuia urmeaza a-i inceta suspendarea,intrucat copilul implineste 2 ani, insa nu s-a prezentat pentru a-si relua activitatea sau pentru a depune cerere de reluare a activitatii si nici nu poate fi contactat (plecat in strainatate).
Ce acte avem de intocmit in asemenea situatie, daca nu se prezinta pana in ziua reluarii activitatii?

Va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 14 Iunie 2013
1. Conform contractului colecti de munca (CCM) aplicabil unitatii sau Regulementului intern al acesteia veti proceda la concedierea disciplinara (pentru absente nemotivate) a salariatei respective.

2. Sa respectati art.61-63 si art.247-252 din Codul muncii.
Aveti grija ca se poate invoca interdictia concedierii pe o perioada de cel mult 6 luni de la data revenirii din CC. Interdictie prevazuta de art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010.

Ce acte avem de intocmit in asemenea situatie, daca nu se prezinta pana in ziua reluarii activitatii?


Nu aveti de intocmit niciun act . Totul se va face incepand cu data cand trebuia sa se revina la munca din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
Neprezentare angajat dupa concediu ingrijire copil scildta scildta Compania noastra are un salariat cu CIM suspendat pentru ingrijire copil pana la 2 ani. Acesta nu s-a prezentat pentru reluarea activitatii, nici nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca suciugeorgeta suciugeorgeta am o salariata care din 01.04.2013 nu a mai venit la servici...fara sa anunte.Am luat legatura cu ea abia azi 17.04 spunand ca nu mai vine...........cum ... (vezi toată discuția)