avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere punct de lucru

Buna ziua,
Sunt asociat intr-un SRL impreuna cu alte 3 persoane, toti detinem cate 25% din firma. Reprezint societatea in calitate de administrator unic, cu puteri depline, date prin actul constitutiv al societatii.
Avem deschise 2 puncte de lucru(magazine alimentare) iar unul dintre ele este pe pierderi mari de foarte mult timp dar am continuat sa il sustin din profitul celuilalt.
Vreau sa reziliez contractul de inchiriere la punctul de lucru care ne aduce pierderi si sa il inchid permanent.
Trebuie sa anunt ceilalti asociati inainte sau dupa rezilierea contractului/inchiderea magazinul?
Ce acte imi trebuie ca sa il radiez de la Registrul Comertului?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:11, 16 Iunie 2013
Va trebuie hotararea asociatilor si act additional la actul constitutiv initial al societatii pentru inchiderea acelui punct de lucru. Cu aceste acte, va prezentati la Oficiul registrului Comertului pentru a se desfiinta acel punct de lucru.Sau, daca avetyi nevoie ca un specialist sa redacteze aceste acte, mergeti direct la registru si un consilier de acolo va sti ce are de facut.
Cat [priveste rezilerea contractului de inchiriere, asta e o alta problema pe care va trebui sa o rezolvati cu proprietarul spatiului.
Este nevoie de hotararea tuturor asociatilor pentru radierea punctului de lucru daca actul constitutiv nu confera acest drept administratorului. Ideal ar fi sa convocati adunarea generala a asociatilor si sa hotarati asupra rezilierii contractului de inchiriere si eventual asupra inchiderii punctului de lucru.
Pe langa hotararea asociatilor mai aveti nevoie la registrul comertului de depunerea unei cereri de inregistrare tipizate si a certificatului constatator de autorizare a punctului de lucru pe care il inchideti. Act constitutiv actualizat nu o sa vi se ceara decat in mod exceptional la registru si anume in situatia in care in vechiul act constitutiv punctul de lucru era inserat intr-un articol distinct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere punct de lucru ilsssa ilsssa Va rog, sa imi spuneti daca stiti ce documente( ce formulare) sunt necesare pentru inchiderea unui punct de lucru., pt. o firma cu asociat unic. Ce formulare ... (vezi toată discuția)
Domeniu de activitate raulTM raulTM Buna seara Detin un srl comert cu ridicata si doresc sa deschid un magazin cu legume fructe cu amanuntul pe aceeasi firma.Care sunt procedurile de ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d costuri si sediul social ElenaComanescu ElenaComanescu Buna seara, As avea rugamintea sa imi spuneti si mie daca infiintarea SRL-D-ului este total gratuita, adica inregistrarea la ONRC si publicatia in ... (vezi toată discuția)