Am mai scris despre necazul meu,acum sunt nai disperata ca niciodata , in timpul programului de vizitare al fostui sot copilul plange si ma intreaba " mami daca nu mananc cand vin acasa ma bati?! " nici nu tidic vocea la cel mic, el este totul ptr mine , am cerut la telefon explicatii si am aflat de la cel mic ca ce care sta cu sotul il ameninta ca va fi batut de mine acasa daca nu va face ce ii cer fostul si ea- i am cerut explicatii fostului si am fost batjocorita, injurata, amenintata si mai mult decat atat mi s a luat dreptul de a mai comunica cu cel mic "il mai auzi duminica" eu nu i am ingradit dreptul de a suna la orice ora si o face desi cel mic refuza sa vb cu tatal nu i am refuzat nimic ba chiar am incercat sa il includ in viata celui mic invitandu l la serbare,in parc (nu vine) cel mic cere sa fie cu amandoi si intreaba"mami tu cand erai mica ai avut mamica si tatic? "Am sunat de 100 de ori i am dat mesaje ca vreau sa stiu ca cel mic a mincat si e bine( am dovezi ca nu il i ingrijeste si ca il manipuleaza cu tot felul de jucarii si il ameninta ca daca nu vine la el i le da la alt copil iar daca cel mic cere sa le aduca la noi acasa iu zice ca nu mai are bani sa ia altele desi i am spus ca il trimit inapoi cu ele (am o situatie buna si nu ii lipseste nimic copilului cu atat mai puti jucariile)
Spuneti mi va rog pot depune plangere penala si sa mentionez si plangerea in care s a dat inceperea urmaririi penale dar pe care am retras o de frica ca nu imi mai vad baiatul, pot cere sa nu il mai ia pe cel mic decat cateva ore ti and cont de dovezile pe care le detin deja( medicale, gradinita, martori) si as vrea sa il duc la consilier psihologic sa obtin dovada felului in care este tratat, manipulat si ingrijit copilul in timpul programului de vizitare .
Pot avand custodie comuna sa cer sa vizitez locatia in care este cel mic sa vad conditiile si cu cine locuieste acesta sau am doar obligatii dar drepturi mai putine?!
Pot cere sa iau legatura in timpul prog. fostului sot telefonic cu cel mic avand in vedere ca nu fac altceva decat sa intreb ce a facut, daca a papat (aici e pb ca mananca nu ai prostii si mancare nu iar c mic imi spune)daca a dormit ... nu exagerez cu telefoanele , vreau doar sa pot comunica cu copilul si sa stiu ca este bine ingrijit .
Pot merge la sot sa vad conditiile de acolo fara sa am parte de scandal si eventual o bataie ptr ca sunt amenintata ca o sa fiu elodia 2 daca merg acolo.
As vrea sa fac un dosar in care sa cer diminuarea programului si eventual vizitele sa se faca la domiciliul mamei - ce tre sa fac si ce acte imi sunt necesare?!
Va rog ajutati ma , sunt distrusa daca nu imi aud copilul si in plus nu pot accepta ca fostul sa ii spuna copilului ca il agresez cand copilul nu stie nici macar de voce ridicata din partea mea dar e amenintat constant de tata :(((
Daca merg la politie pot face ceva avand in vedere custodia comuna ?!
Ce drepturi am cand cel mic este la tata?!
Orice raspuns , sfat e bine venit va rog ajutati ma!
Cu deosebita consideratie,
Anna
Faceti plangere penala pt amenintari cu moartea si hartuire, sunt fapte prevazute in CP! Nu inteleg de ce ati retras plangerea penala anterioara, si daca o retrageti, si daca mergeti inainte...credeti ca se va linisti? Tind sa cred ca nu, poate gresesc, dar aceasta este convingerea mea. Se mai poate redeschide acel dosar?
Daca aveti certificate medico-legale, plus ca exista si un martor care i-a auzit "promisiunile" vis-a-vis de Dvs, inaintati, pe langa plangerea adresata Procuraturii, si o cerere la Judecatorie pt ordin de protectie. Prin acest ordin, il veti tine la distanta pt minim 6 luni. Nu se poate sa continuati sa alegeti teroarea, aveti dreptul de a va creste copilul frumos, in liniste, nu tremurand de frica lui! Acest lucru isi va pune amprenta si pe copil, chiar daca nu vrem. V-a simtit frica, va cunoaste reactiile, si va continua sa va faca viata un calvar, daca nu il opriti. Curaj, ca nu traim in "no man's land"! Stirile sunt pline de indivizi care, usor nervosi sau un pic gelosi, si-au omorat sau bagat in spital fie fostele, fie actualele sotii, si nu e cazul sa-i mai permiteti sa va fure linistea sufleteasca. Nu stiu, eu merg pe principiul ca trebuie "rupta mâţa-n doua", deoarece prelungirea situatiei, a stresului in care traiti zilnic multumita lui, nu duce la nimic bun, este doar o luuunga agonie.
Bafta
Doamna, in primul rand apelati la un psiholog, preferabil atat dv. dar mai ales copilul.
Eu nu vad temeiuri pentru frica dv., 4 ore e ok sa nu auziti de fiul dv., doar era cu tatal; in 4 ore nu moare nici de foame nici de sete.
Sa sunati de 100 de ori (chiar daca era o metafora) nu e ok, reactia domnului e normala. IN plus, cel mic trebuie sa simta ca e acolo fara dv.
Asta inseamna cresterea unui copil, sa ii dati libertatea sa fie singur la scoala, in excursii, cu tatal, cu o bunica. Altfel nu evolueaza.
Si daca tatal ii spune ca-l bateti, ce? Dv. nu il bateti, atunci e simplu, mai ales ca aveti un copil care comunica foarte bine. Radeti, ca intr-o joaca, ii spuneti ca poate tatal lui nu stie cum altfel sa se ocupe de el si il santajeaza emotional. Dion pacate, eposibil ca fiul dv. sa raspunda la acest santaj asa cum se asteapta tatal, mai ales ca poate il tratati ca pe un copil foarte mic.
La 4 ani un copil nu prea povesteste nici ce a facut peste zi la gradi, e ori minunat ca al dv. e o exceptie ori stresant pentru el. Un psiholog poate verifica.
Eu nu vad de ce sa sunati la cateva ore sa vedeti daca a mancat; a mancat, bine, nu, pacat. Sa va stresati nu il ajuta nici pe copil sa evolueze si nici pe dv. sa gasiti solutii.
Legal, nu vad temei ca o instanta sa va admita sa sunati; chiar asa, in practica e dificil de executat. Si nu vad temei legal penbtru vreo plangere, cea retrasa ramane retrasa s8i nu dovedeste nimic pe viitor.
Trebuie rupta mata-n oricate, dar asta tine de dv., nu puteti sa-i cereti domnului sa se schimbe, nu aveti parghiile legale si psihologice. Totul tine de dv.
Faptul ca exista 3 certificate medico-legale nu pot sustine obtinerea unui ordin de protectie? Ma intreb deoarece d-na spune ca doarme cu scaunul in usa...
De plangerea retrasa se poate folosi daca face referire in cererea inaintata Instantei, mai ales ca s-a dispus UP.
Si da, aveti perfecta dreptate, domnul nu poate fi fortat sa se schimbe, dar doamna are la indemana mijloace legale care sa-i asigure linistea, somnul, fara a mai fi necesare masurile de precautie pe care le adopta in prezent.
Imi plac intrebarile dv., sunt pertinente.
Nu ajuta acel dosar penal pentru ca a fost retrasa plangerea; impacarea e definitiva in penal, neconditionata si nu poate sa faca altfel de dovada in civil.
Doamna cred ca are dificultati de a se adapta la stilul domnului, el parand a fi un manipulator de meserie si doamna o victima.
Ca sa-si ajute copilul sa nu ajunga la fel, ar fi de ajutor intai un psiholog; sau doi. Asta inaintea legii, actiunilor in instanta etc. care nu vor face decat sa intretina razboiul. Asta o va ajuta sa invete sa detina controlul acolo unde trebuie si poate. Si o poate ajuta sa nu-i transmita copilului sentimentul de victimizare pe care i-l transmite tatal lui si care poate fi incurajat si de controlul foarte mare al doamnei asupra timpului copilului.
Sa il sune atat de des pe copil ii poate spune acestuia ca mama nu crede ca el se descurca singur cu tatal, ca poate avea grija de el sau ca ea nu are o viata in afara cresterii lui. Ambele sunt nefavorabile. Unei instante de judecata aceasta ii transmite ca e o mama ultraprotectiva, iar nu o ajuta.
Ca sa evolueze, copilul are nevoie de spatiu care sa creasca cu varsta; la 4 ani copilul e un om mai mic, la fel si la 2, el nu papa, el mananca, pentru ca asa isi dezvolta vocabularul si increderea in sine.
Diminutivele sunt un mod de manipulare, de exemplu. Educatia se face prin manipulare. Dar exista manipulare cu efecte pozitive sau negative.
Nu cred ca e nevoie de sfaturi legale in acest caz.
Pentru un ordin de protectie e nevoie de amenintare reala, fizica. Ajuta acele certificate, insa numai sa il tina pe domnul departe de doamna, nu si de copil.
Incercati o evaluare psihologica a copilului vis a vis de relatia cu tatal. In functie de rezultat va puteti gandi la eventuale alte actiuni in instanta.
Sigur ca - la nivel teoretic - un program de vizitare poate fi micsorat daca nu corespounde interesului minorului, insa in practica este greu de pronuntat o astfel de solutie.