avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna - va rog din suflet ajutor!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna - va rog din suflet ajutor!!!

Am mai scris despre necazul meu,acum sunt nai disperata ca niciodata , in timpul programului de vizitare al fostui sot copilul plange si ma intreaba " mami daca nu mananc cand vin acasa ma bati?! " nici nu tidic vocea la cel mic, el este totul ptr mine , am cerut la telefon explicatii si am aflat de la cel mic ca ce care sta cu sotul il ameninta ca va fi batut de mine acasa daca nu va face ce ii cer fostul si ea- i am cerut explicatii fostului si am fost batjocorita, injurata, amenintata si mai mult decat atat mi s a luat dreptul de a mai comunica cu cel mic "il mai auzi duminica" eu nu i am ingradit dreptul de a suna la orice ora si o face desi cel mic refuza sa vb cu tatal nu i am refuzat nimic ba chiar am incercat sa il includ in viata celui mic invitandu l la serbare,in parc (nu vine) cel mic cere sa fie cu amandoi si intreaba"mami tu cand erai mica ai avut mamica si tatic? "Am sunat de 100 de ori i am dat mesaje ca vreau sa stiu ca cel mic a mincat si e bine( am dovezi ca nu il i ingrijeste si ca il manipuleaza cu tot felul de jucarii si il ameninta ca daca nu vine la el i le da la alt copil iar daca cel mic cere sa le aduca la noi acasa iu zice ca nu mai are bani sa ia altele desi i am spus ca il trimit inapoi cu ele (am o situatie buna si nu ii lipseste nimic copilului cu atat mai puti jucariile)

Spuneti mi va rog pot depune plangere penala si sa mentionez si plangerea in care s a dat inceperea urmaririi penale dar pe care am retras o de frica ca nu imi mai vad baiatul, pot cere sa nu il mai ia pe cel mic decat cateva ore ti and cont de dovezile pe care le detin deja( medicale, gradinita, martori) si as vrea sa il duc la consilier psihologic sa obtin dovada felului in care este tratat, manipulat si ingrijit copilul in timpul programului de vizitare .

Pot avand custodie comuna sa cer sa vizitez locatia in care este cel mic sa vad conditiile si cu cine locuieste acesta sau am doar obligatii dar drepturi mai putine?!

Pot cere sa iau legatura in timpul prog. fostului sot telefonic cu cel mic avand in vedere ca nu fac altceva decat sa intreb ce a facut, daca a papat (aici e pb ca mananca nu ai prostii si mancare nu iar c mic imi spune)daca a dormit ... nu exagerez cu telefoanele , vreau doar sa pot comunica cu copilul si sa stiu ca este bine ingrijit .

Pot merge la sot sa vad conditiile de acolo fara sa am parte de scandal si eventual o bataie ptr ca sunt amenintata ca o sa fiu elodia 2 daca merg acolo.

As vrea sa fac un dosar in care sa cer diminuarea programului si eventual vizitele sa se faca la domiciliul mamei - ce tre sa fac si ce acte imi sunt necesare?!

Va rog ajutati ma , sunt distrusa daca nu imi aud copilul si in plus nu pot accepta ca fostul sa ii spuna copilului ca il agresez cand copilul nu stie nici macar de voce ridicata din partea mea dar e amenintat constant de tata :(((

Daca merg la politie pot face ceva avand in vedere custodia comuna ?!
Ce drepturi am cand cel mic este la tata?!
Orice raspuns , sfat e bine venit va rog ajutati ma!
Cu deosebita consideratie,
Anna
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:14, 18 Iulie 2013

Spuneti mi va rog pot depune plangere penala si sa mentionez si plangerea in care s a dat inceperea urmaririi penale dar pe care am retras o de frica ca nu imi mai vad baiatul, pot cere sa nu il mai ia pe cel mic decat cateva ore ti and cont de dovezile pe care le detin deja( medicale, gradinita, martori) si as vrea sa il duc la consilier psihologic sa obtin dovada felului in care este tratat, manipulat si ingrijit copilul in timpul programului
.

Sa depuneti plangere penala pentru ce? Pentru faptul ca nu va raspunde la mesaje si la telefoane? Dar cand copilul e la graditinta, procedati la fel? Nu v-ati gandit sa depuneti o plangere penala si impotriva educatoarelor?

Daca doriti restrangerea programului de vizita, va trebui sa o faceti in instanta, nu prin plagere penala. Cat priveste dovezile pe care le detineti... cele medicale (ale copilului sau ale dv. - daca sunt ale dv nu sunt relevante in reducerea programului de vizita; daca sunt ale copilului - i-a facut tatal ceva si l-ati dus la medic pentru asta?, gradintia - ce dovezi aveti de la gradinita, faptul ca tatal nu a venit la serbare? - asta nu va duce la reducerea programului.

Pot avand custodie comuna sa cer sa vizitez locatia in care este cel mic sa vad conditiile si cu cine locuieste acesta sau am doar obligatii dar drepturi mai putine?!

La momentul stabilirii programul de vizita de catre instanta, la dosarul cauzei existau referate de ancheta sociala pe care le puteati consulta si eventual contesta. Dv doriti sa efectuati propria dv ancheta sociala la dimiciliul tatalui. Si daca vedeti cu cine locuieste, ce? Daca nu va plac ohii persoanei cu care locuieste, ce veti face? Sau daca nu va place mobila din camera, la fel, ce veti face? Deja "ingrijorarea" dv nu are nimic de a face cuprogramul de vizita al copilului, ci cu dorinta dv (constienta sau inconstienta) de a controla viata celuilalt.
gradintia - ce dovezi aveti de la gradinita, faptul ca tatal nu a venit la serbare?
Daca nu ar fi vb de o serbare, doua, ci de ani de gradinita, in care tatal nu a venit -de fapt, D-nele educatoare nici nu-l cunosc pe tatic-, nici in acest caz nu se poate demonstra dezinteresul fata de copil?
Iar anchetele sociale, de multe ori se fac si fara sa fie necesara vizitarea locatiei. Dreptul de a merge Dvs acolo, nu cred ca-l aveti, dar puteti face o cerere la Autoritatea Tutelara in care solicitati ancheta psihosociala, daca aveti motive. Nu sunt sigura ce program de vizita are tatal, dar daca ia copilul dimineata si-l aduce seara, atunci nu stiu daca se merita sa deschideti "cutia Pandorei"...
Pt D-na Avlil, multumesc!
Da, cu cat va arata tatalui faptul ca ignorarea apelurilor telefonice o afecteaza, cu atat taticul isi va dezgoli dintii mai mult, va "castiga teren", se va simti "in charge", savurand efectele asupra D-nei.
Ordinul de restrictie nu poate fi obtinut si pt copil, dar D-na poate demara o procedura prin care-si poate dobandi linistea.
Da, amenintarile trb sa fie reale, si daca are martor, plus medico-legalele....macar ar scapa de frica fizica, dar in mod sigur nu-i va ajuta cu nimic ref la programul de vizita sau modul de relationare al tatalui strict cu copilul.
In Art.3 din Lg 217/2003 este definita notiunea de violenta in familie ca fiind "orice actiune sau inactiune intentionata, cu exceptia act.de autoaparare ori de aparare, manifestata fizic sau verbal, savarsita de catre un membru de familie impotriva altui membru al aceleiasi familii, care provoaca ori poate cauza un prejudiciu sau suferinte fizice, psihice, sexuale, emotionale ori psihologice, inclusiv amenintarea cu asemenea acte, constrangerea sau privarea arbitrara de libertate". Deci rezulta ca violenta in familie se poate manifesta atat fizic, cat si verbal, important fiind ca prin aceste violente sa se fi provocat victimei suferinte fizice, psihice, emotionale ori psihologice.
Daca privitor la programul de vizita, la vorbele tatalui ori modului in care isi convinge copilul sa manance sau nu, sa doarma sau nu, nu poate face nimic, macar poate alege sa nu...fie o victima. E un pas inainte...
Si da, aveti perfecta dreptate! Mamicile ultraprotective nu sunt privite cu ochi buni de Instanta.
Curaj, brokenangel! Este un razboi destul de lung din care, de cele mai multe ori, atat mamicile, cat si copiii, ies destul de "ciufuliti".
De asemenea, cred ca ar fi de ajutor si consilierea psihologica. De fapt, e un "must", deoarece, pe langa faptul ca ar putea-o ajuta sa gestioneze mai bine situatia, este si celalalt aspect : o mie de vorbe nu fac cat un raport semnat, in fata Instantei (daca se tine cont de el).
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
citind cele postate, oricat as incerca nu pot spune lucrurilor decat pe nume: d-na nu a reusit sa se deprinda cu situatia de femeie divortata, copilul este in continuare al celor 2 parinti, iar dreptul de vizita este bine stabilit. sa dati 10 sau 100 nu conteaza cate telefoane pe zi...as zice ca in fata unei instante aceasta este hartuire. la 4 ani un copil raspunde la intrebari, la anumite intrebari exact asa cum i se sugereaza sa raspunda deci...sa nu supere pe mami, pe tati....nu aveti argumente legale...in privinta certificatelor medico legale, de cand dateaza,presupun ca au fost cauza divortului sau nu?...plangerea penala inteleg ca ati retras-o. statutul de femeie divortata presupune sa-l lasati pe fostul partener in pace, sa va vedeti de viata dv, fara sa incercati sa controlati viata fostului sot. sunteti parinti amandoi, atunci cand copilul este cu tatal lui, nu aveti de ce sa telefonati ca sa intrebati ce??? este evident ca doriti de fapt , poate in mod inconstient, sa faceti parte dintr-o familie care nu mai exista....incercati poate cu ajutorul unui psiholog sa treceti peste traumele, spaimele si sa priviti inainte.
Va inteleg momentul de panica.
Dar sa facem urmatoarea presupunere: tatal v-ar fi raspuns la telefon de prima data, v-ar fi spus ca baietelul este bine, a mancat, s-a jucat si doarme deci nu poate vorbi la telefon. Ati fi fost linistita?
Singura diferenta ar fi ca vi s-a raspuns la telefon. In realitate, in urma telefonului respectiv dvs stiti cam tot atat cat stiati si inainte de telefonul respectiv, adica nimic.
Pentru o mama (nu o mamica - o mamica este echivalentul unui copilas - o persoana vulnerabila si slaba, ceea ce nu va permiteti sa fiti) sa nu stie nimic despre copilul ei este o tortura. O frica pe care trebuie sa invatati sa o stapaniti. In primul rand pentru linistea dvs si in al doilea rand pentru linistea copilului dvs. Cand nu sunteti stapanita de frica ganditi si reactionati mai limpede. Cand nu sunteti stapanita de frica nu va lasati manipulata si intimidata.

Apoi nu vad de ce nu puteti schimba yala usii. Daca se plange cineva ati schimbat-o pentru ca ati pierdut cheile si nu vroiati sa intre cine-stie-ce-hot in casa.
Ce planuri aveti? Veti locui acolo, in apartamentul domnului, pentru totdeauna?

:confused: Oare de ce ati presupus ca e apartamentul domnului ?

Alte discuții în legătură

Program de vizitare minor si amenintarile tatalui copilului impotriva mamei acestuia liviaspirea liviaspirea Buna ziua, sunt divortata de 4 ani si am custodia unica a minorului in varsta de 7 ani. In toti acesti ani, tatal biologic a vazut copilul doar de 3-4 ori, ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor. refuzul fetitei de a mai merge in vizita la tata AndreeaDsk AndreeaDsk Buna ziua, Am o fetita in varsta de 8 ani, sunt divortata de 4 ani, m-am recasatorit acum 1 an. Fetita il considera tata pe actualul meu sot, care are grija ... (vezi toată discuția)
Șicane, amenințări și atitudine nepotrivită față de mama copilului: sunt interesată de toate legile și normele cu privire la hărțuirea psihologică între părinți planurinoi planurinoi Buna ziua! Sunt interesata de toate legile si normele cu privire la hartuirea psihologica intre parinti, mai exact atitutinea unui tata asupra unei mame. ... (vezi toată discuția)