avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie al 2-lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie al 2-lea copil

Buna ziua, am o mare nelamurire cu privire la indemizatia de crestere copil, pe scurt...
Am o fetita de 1 an jumatate si doresc sa mai fac un copil... intrebarea mea este mai am dreptul la indemnizatie chiar daca trec acei 2 ani de concediu, si am pauza pana la nasterea celui de al 2 lea copil cateva luni ? ( mentionez ca am intrat in concediu din somaj, si mai am dreptul la 2 saptamani somaj..) As dori sa stiu pasii pt a beneficia de indemnizatie si pt al 2 lea copil... asta desigur daca este posibil.

Astept cu interes raspunsul.
Alina
Cel mai recent răspuns: nico_fair , utilizator 15:44, 17 Iunie 2013
1. Puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil pentru al doilea copil (CCC2) daca in cele 12 luni peemergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concediu crestere copil, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Dupa ce se termina CCC1 reveniti in somaj dar dupa ce se termina acesta trebuie sa aveti venituri profesionale pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru CCC2.
Multumesc pt raspuns.
:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare concediu crestere copil andreeapelin andreeapelin Buna ziua, Daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare ce nu imi da pace de ceva timp. Sunt in concediu de crestere copil din data de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si de crestere copil nataliaz nataliaz ma aflu in concediu de crestere al copilului pana la varsta de 2 ani din data de 20 decembrie 2010. Daca raman insarcinata in perioada concediului de crestere ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)