avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor

Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un pasaport pentru copil si aceasta hotarare, fara acordul scris al tatalui. Intrebarea este daca aceasta hotarare trebuie tradusa pentru ca banuiesc ca cei de la frontiera, din alte tari, nu cunosc limba romana. Daca da, in ce limba?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:22, 20 Iunie 2013
Va multumesc tuturor. Ma bucur ca nu trebuie tradusa. Este o hotarare definitiva si irevocabila, dupa vechiul Cod Civil.
Si daca ar fi tradusa, ea nu ar fi valabila in alta tara. E nevoie de apostilare/supralegalizare pentru a fi document valabil in acele tari, asa incat traducerea simpla era inutila oricum. Dureaza circa 1 saptamana si costa cam 100 de lei primul exemplar sa trraduceti si sa apostilati, nu-i chiar usor.
Deci, daca doresc sa merg in Franta cu fetita intr-o vizita, trebuie sa am pasaport pentru ea plus sentinta de divort din care sa rezulte ca am custodia dupa vechiul cod civil?
da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila ,traducere legalizzare si supralegalizare grodziu80 grodziu80 Buna.as dori sa va intreb daca ma puteti lamuri cam ce am de facut pt k nu inteleg.vreau sa ma casatoresc in Polonia, cu un polonez.am mai fost casatorita in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare unui minor pentru intoarcerea din calatoria in italia ContSters133753 ContSters133753 Am o sentinta definitiva si irevocabila prin care mi s-a acordat custodia fiului meu. In vederea unei calatorii in Italia m-am interesat ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Am sau nu nevoie de acordul tatălui cand plac din tara Cristina Marcu Cristina Marcu Buna ziua.As vrea sa va intreb daca este obligatoriu ca tatăl copilului meu sa isi dea acordul ca eu sa plec cu copilul din tara.Noi am divorțat în 2006 ... (vezi toată discuția)