avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Casatorie angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Casatorie angajat

Buna ziua,

Ce trebuie facut pentru angajat care a adus un certificat de casatorie si o copie dupa buletinul cu noul nume? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:01, 18 Iunie 2013
freeelis a scris:

Din pacate si nerespectarea acelui articol nu are niciun efect juridic.

Parerile personale , in multe situatii, sunt sustinute de articole de lege.

Nu stiu despre ce vorbiti:( V-am dat temeiul legal al intocmirii actului adit, conform Codului muncii, lege care reglementeaza raporturile de munca. Aici vorbim despre identitatea partilor unui raport de munca si modul in care se modifica un CIM, contract intuitu personae.
Si eu v-am relatat ca in materie de identitate a partilor sunt incidente alte prevederi . Daca angajatorul nu semneaza actul aditional , inseamna ca nu se poate modifica numele acelei persoane? (ipotetic vorbind).
freeelis a scris:

Si eu v-am relatat ca in materie de identitate a partilor sunt incidente alte prevederi . Daca angajatorul nu semneaza actul aditional , inseamna ca nu se poate modifica numele acelei persoane? (ipotetic vorbind).

Aici vorbim de legislatia muncii si avem text de lege care reglementeaza acest aspect. E problema dvs daca respectati sau nu actele normative.
Cred ca aceasta discutie nu mai aduce nici un plus de valoare topicului.
:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare numeleui dupa casatorie in contractul de munca analici analici Buna seara Doresc sa stiu ce trebuie facut pentru schimbarea numelui in contractul de munca in momentul in care o angajata isi schimba numele dupa casatorie (vezi toată discuția)
Modificari cim pt salariat cu numele schimbat ca urmare a casatoriei annabela annabela Buna ziua. Inteleg ca ulterior casatoriei nu se incheie act aditional la CIM pt schimbarea numelui intrucat modificarea acestui element din CIM a intervenit in ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume casatorie BARBU ANA BARBU ANA Buna ziua, Se face act aditional la contractul de munca daca o salariata in urma casatoriei si-a schimbat numele si implicit si datele din cartea de ... (vezi toată discuția)