avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie?

doresc sa stiu daca ma aflu in concediu de cresterea copilului si am optat pt 2 ani pot sa ma intorc la munca inainte sa implineasca 2 ani si daca primesc stimulentul. daca da ce acte imi trebuie .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 19 Iunie 2013
Puteti sa va reintoarceti la locul de munca inainte de implinirea termenului de 2 ani, cu acordul angajatorului. Veti primi stimulentul de insertie.

astfel conf art 7 alin 1 OUG 111/2010 persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, obţin venituri supuse impozitului au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.
Conf art 7 alin 2 lit b OUG 111/2010 stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului pana la 2 ani, dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani.

Dupa ce implineste copilul 1 an puteti solicita stimulentul de insertie daca va intoarceti la lucru. aveti nevoie de o cerere si acte care sa dovedeasca realizarea de venituri din salarii.
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

2. Va prezentati la Primaria cu decizia angjatorului de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie-ccc 2 ani Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Daca un angajat a ales sa stea in CCC timp de 2 ani si se intoarce la munca inainte ca, copilul sau sa implineasca varsta de 1 an, poate beneficia ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 ani, intoarcerea la locul de munca? roxana_pop12 roxana_pop12 Buna ziua. Se poate sa ma intorc la locul de munca, daca am optat pt ccc 2 ani? Daca da, se primeste acel stimulent de 500 lei? multultumesc anticipat ... (vezi toată discuția)