avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema cu societatea de asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema cu societatea de asigurare

Buna ziua!
Am o problema cu asiguratorul ASIROM.Pe scurt,am fost lovita in spatele masinii de catre o persoana, din vina ei.Asiguratorul(rca-ul persoanei vinovate) si-a dat acceptul de principiu.Masina a fost reparata,totul ok,pana la problema devizului de plata.Este in valoare de 5000 lei.Asiguratorul nu este de acord decat cu 4000.Problema a fost doar de inlocuire a unor piese din plastic,care au venit si gata vopsite(politica Honda).Cei de la service au luat piesele de la unicul importator pe Romania la niste preturi cu mult mai mari decat cele estimate de agentul Asirom ,dovada stand si chitantele pe care nu le-au aratat .Nu mai punem la socoteala si comisionul pe care orice firma care vrea profit trebuie sa si-l puna.Ce sa mai spun ?E ceva strigator la cer,nemaipunand la socoteala ca n-am nicio vina in accident.Daca n-o sa putem ajunge la un numitor comun cu agentul(oricum nu e o persoana cu care se poate purta o convorbire omeneasca),ce ma sfatuiti legal ca sa actionez?
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
Lorenza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lorenza , utilizator 22:14, 22 Iunie 2009
Dupa cum am banuit, este vorba de bucataria interna ASIGURATOR-SERVICE.Mai precis s-a gresit devizul de catre Service.Reglajul se va face mai tarziu tot intre ei.Daca ati semnat actul (cererea de despagubire )prin care confirmati ca nu mai aveti pretentii , plata facandu-se direct in contul Service-ului, nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Presupun ca ati tinut legatura mai mult cu Reparatorul decat cu Asiguratorul si nu prea este bine.
Data viitoare(sa nu fie!) tineti mai stransa legatura cu Asiguratorul care este de partea dv. si are interes sa va multumeasca.In ciuda parerii generalizate inverse, asiguratul este un client care trebuie fidelizat.
Va sugerez sa va adresati cu o cerere de despagubiri asiguratorului facultativ urmand ca acesta ulterior sa se indrepte cu regres in temeiul art. 22 din Legea nr.136/1995 catre Asirom. Oricum nu este problema dvs mai departe din moment ce bunul mobil a fost readus in starea anterioara accidentului.
BLITZ a scris:

Va sugerez sa va adresati cu o cerere de despagubiri asiguratorului facultativ urmand ca acesta ulterior sa se indrepte cu regres in temeiul art. 22 din Legea nr.136/1995 catre Asirom. Oricum nu este problema dvs mai departe din moment ce bunul mobil a fost readus in starea anterioara accidentului.

?????????????????? Nu e cam tarzie interventia:sorry:
Cine obliga asiguratorii sa faca contracte cu servicurile?

Principiul este ca plata despagubirii sa se faca catre pagubit.

Conventiile cu uniatile reparatoare se fac cu scopul de a se negogia tarifele lapiese si manopera.
Ionutz_b a scris:

Cine obliga asiguratorii sa faca contracte cu servicurile?

Principiul este ca plata despagubirii sa se faca catre pagubit.

Conventiile cu uniatile reparatoare se fac cu scopul de a se negogia tarifele lapiese si manopera.

Aveti perfecta dreptate sa intrebati si apoi sa va raspundeti singur:
Obligatia deriva din combinatia: plata directa reparatie + tarife si manopera ieftine=despagubire mai rapida si mai ampla pagubit.=D>

Alte discuții în legătură

Rca jenicaprod jenicaprod In cat timp, o societate de asigurari trebuie sa-ti dea un raspuns privind acceptul (ne acceptul) la plata daunelor rezultate in urma unui accident de ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna !! Graure Ionut Graure Ionut Buna ziua !! Am deschis un dosar de dauna la Asirom pitesti pe data de 14 Decembrie 2017..S a făcut constatarea, S a făcut devizul de către service S a ... (vezi toată discuția)
Service-ul refuza sa-mi predea autoturismul reparat andreitulea andreitulea Buna! Am nevoie de un sfat. Am un vw Polo in leasing, lovit in urma unui accident de un sofer cu polita RCA Asirom Constanta. Reparatia s-a terminat in urma cu ... (vezi toată discuția)