avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot cere in instanta plata pensiei alimentare, eu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot cere in instanta plata pensiei alimentare, eu fiind platitorul?

Deoarece am divortat la notar avand copil minor,doresc sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca plata pensiei alimentare. La notar am stabilit toate lucrurile in legatura cu ,copilul si bineinteles ca am stabilit si cuantumul pensiei ce trebuie sa o platesc lunar. Numai ca la mine la seviciu nu vor sa ia in calcul aceasta hartie de la notar. Ei spun ca nu ii poate obliga sa imi opreasca direct din salariu decat o hotarare judecatoreasca, iar conventia incheiata intre mine si fosta sotie la notar nu are valoare pentru ei. M-au sfatuit sa nu-i mai platesc sotie o luna, doua si sigur ma va da in judecata. Vreau sa mi se opreasca neaparat din salariu deoarece am deja poprire 50% din salariu ,iar pensia alimentara o platesc separat. Conform legii pensia de intretinere este prioritara iar daca mi se opreste din salariu,mai ramane diferenta pana la 50% sa se vireze catre banci. In situatia asta mi-ar ramane si mie mai multi bani. Oare pot face o cerere la tribunal pentru stabilirea pensiei alimentare,chiar daca copilul nu este la mine?Daca o conving pe fosta sotie sa faca ea cerere(platesc eu cheltuielile,ca si la notar) trebuie neaparat avocat? Sunt aceleasi proceduri ca la un divort sau este mai simplu,avand in vedere ca sunt de acord cu plata.
Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:50, 7 Iulie 2013
cristibox a scris:

Nu cer sa fie mai mica ci doar sa fie stabilita in instanta; pe baza hotararii instantei,cei de la serviciul financiar vor fi obligati sa-mi opreasca direct din salariu.Va multumesc.


Bine, atunci s-o ceara mai mare.. pt ca altfel, vi se respinge cererea. Daca v-ati inteles asupra unui lucru si vreti sa si respectati asta, ce sens are sa va judecati pt asta ?
Pana la o actiune in justitie, sunt de parere sa mergeti dvs personal la un executor ci actul de la notar.~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatea de plata a pensie de intretinere dupa divortul la notar cristibox cristibox Buna ziua! Am introdus divortul la notar ,avand si copil minor. Va rog sa imi spuneti cum fac sa imi fie oprita direct alocatia de intretinere a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copil Camelia100 Camelia100 Buna ziua, As dori si eu niste lamuriri cu privire la pensia alimentara pentru copil. Am divortat la notar iar pentru copil s-a stabilit o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna- neplata pensie alina_20 alina_20 Buna seara daca sunt divortata la notar cu un copil minor pe care il cresc eu dar cu custodie comuna pot sa deschid un proces la tribunal pt a avea doar eu ... (vezi toată discuția)