avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Masura 121
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Masura 121

Oare m-ar putea ajuta cineva sa imi dea un sfat? Ce imi recomandati sa infiintez pentru a accesa masura 121? Mentionez ca locuiesc in mediul urban, insa detin teren in mediul rural, prin urmare, as prefera ceva in agricultura sau o mica ferma de porci.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 22:45, 28 Iunie 2013
In principiu eu recomand ca persoana sa faca ceea ce stie mai bine, ceea ce ii place cel mai mult sa faca. Depinde de marimea suprafetei de teren si de specificul zonei rurale unde aveti terenul. Daca ar fi dupa dorinta mea, eu as merge mai repede pe o ferma de vaci, capre sau oi.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
Admin, administrator
Masura 121 se numeste : Modernizarea exploatatiilor agricole si de aceea Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 121 sunt fermierii definiţi conform PNDR
ca fiind persoane fizice sau juridice, care practică în principal activităţi agricole – activitate
principală conform Certificatului de Înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului – a
căror exploataţie este situată pe teritoriul ţării, are o dimensiune cuprinsa intre 2 și 50 UDE1, și care este înregistrată în Registrul unic de identificare / Registrul agricol.

Astfel, pentru a beneficia de sprijin prin FEADR un solicitant trebuie să aibă ca obiect principal de activitate domeniul agricol, conform Certificatului de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului, respectiv codul CAEN 01xx.
Pentru a demonstra că practică în principal activităţi agricole, în cazul unei activitati existente, solicitantul trebuie să facă dovada că veniturile din activităţile agricole reprezintă cel puţin 50% din total venituri din exploatare.

Infiintarea acum a unei ferme indiferent de specificul ei, nu se finanteaza.
Puteti demara infiintarea fermei si la sesiunea urmatoare sa accesati masuri in care sa va incadrati.
Recomand sa cititi ghidul solicitantului pentru a afla toate detaliile:
[ link extern ]
@danacj sunteti in afara subiectului ..... va rog sa precizati textul exact unde ati vazut dumneavoastra ca sunt excluse de la finantare initiativele ce au in vedere infiintarea de ferme noi indiferent de specificul lor, asa cum in mod cu totul eronat ati precizat in mesajul postat!
Noi ne gandeam initial la o ferma de porci, insa ni s-a spus de la APDRP Alba ca nu se mai aproba proiecte actualmente. Prin urmare, am dori sa incercam pe altceva, insa sa fie rentabil. Teren avem mult, dar majoritatea sunt bucati de cate 20 arii, iar care ar fi mai mult intr-un singur loc este de fanatza. Cred ca acest lucru ne dezavantajeaza.
Teren puteti sa achizitionati sau sa concesionati cu conditia sa nu depasiti 50 UDE.

[Nu mai invitati oamenii sa va contacteze, incalcati punctul 2.6 din Regulament]
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Finantare pentru utilaje agricole! florinsadova florinsadova Va rog sa ma scuzati daca aceasta intrebare nu i-si gaseste locul in acest site>Exista proiecte tip pentru achizitionarea unui tractor? (vezi toată discuția)
As dori sa infintez o ciupercarie cu fonduri europene nemabursabile, si as dori ajutor cu urmatoarele nelamuriri: inchiriez2012 inchiriez2012 As dori sa infintez o ciupercarie cu fonduri europene nemabursabile...este posibil???Mentionez ca detin ca detin un teren de 800mp si o cladire de 200mp utili. ... (vezi toată discuția)