avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ITP expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ITP expirat

Buna ziua. In urma separarii de sotul meu, acesta din urma cand aplecat de acasa a luat si masina , care este pe numele meu. Problema este ca el circula cu ea lovita, cu itp -ul expirat si in curand va expira si asigurarea rca.
Rugamintea mea este sa imi spuneti ce risc eu ca proprietar daca el este oprit de politie si se constata ca este itp-ul expirat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 17:48, 27 Iulie 2013
Nimic. El se va alege cu amenda, plus ca i se va retine certificatul de inmatriculare.
ITP va trebui efectuat intr-o statie RAR, unde e si mai scump, si mai strict decat intr-un service normal, autorizat.
Multumesc.
daca vreti sa ii faceti un "bine", anuntati-l ca urmeaza sa declarati masina furata.
o sa vina singur sa o aduca. sa vina si cu ITP facuta.:)
Este luata in timpul casniciei, si el a hotarat ca a contribuit cu mai multi bani , si deci este a lui. Totul.Ca a plecat cu totul. Oricum are destule bube in cap.Mai si circula cu permisul suspendat , pt ca a pierdut procesul cu politia rutiera si a refuzat sa se duca la politite sa il predea.
Buna ziua. Revin cu problema mea. Intre timp a expirat si asigurarea rca a masinii mele si sotul meu nu a platit-o desi circula cu masina liber si nestingherit de politia romana.Ce naiba sa fac? Sa ma duc sa platesc tot eu pentru plimbarile sale , pentru ca el este un nenorocit? Ce risc eu , ca proprietar?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit. adiardelean77 adiardelean77 Masina mea cu rca expirat a fost avariata de o masina cu rca valabil, in timp ce circulam pe un drum public. Vinovat este soferul cu rca valabil, conform ... (vezi toată discuția)
Circulatie fara rca platit andreiionel andreiionel Sunt in divort cu sotia mea iar masina este la ea. In aprilie expira polita RCA iar masina este pe numele meu. Cine plateste amenda daca va ... (vezi toată discuția)