avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ITP expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ITP expirat

Buna ziua. In urma separarii de sotul meu, acesta din urma cand aplecat de acasa a luat si masina , care este pe numele meu. Problema este ca el circula cu ea lovita, cu itp -ul expirat si in curand va expira si asigurarea rca.
Rugamintea mea este sa imi spuneti ce risc eu ca proprietar daca el este oprit de politie si se constata ca este itp-ul expirat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 17:48, 27 Iulie 2013
Nimic, este amendat conducatorul auto cu amenda 1000-2000 lei, se retin numerele de inmatriculare...

Ca proprietar va pot veni acasa doar amenzile de la camerele de rovigneta, in rest ori primeste conducatorul auto amenda, ori primiti plic sa anuntati cine a condus masina la data x in locul y.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Partea interesanta este ca daca certificatul de inmatriculare este retinut acesta nu mai poate fi eliberat decat proprietarului.
Din pacate, problema care va ramane in sarcina este plata impozitului.
Da stiu. Numai ca nu pot rezolva aceste probleme din cauza unei probleme de sanatate psihica a lui. Astept sa vina ziua, curand sper, cand voi putea sa transez aceste probleme, sa divortzez etc.
Vedeti ca in noul cod rutier, din cate am citit si am inteles, toate amenzile pe care le ia o masina, asta daca nu este oprit soferul, vin pe numele proprietarului si acesta le plateste. Atentie la lucrul acesta. Din toamna este posibil ca toate amenzile sa va vina acasa daca nu este oprit in trafic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit. adiardelean77 adiardelean77 Masina mea cu rca expirat a fost avariata de o masina cu rca valabil, in timp ce circulam pe un drum public. Vinovat este soferul cu rca valabil, conform ... (vezi toată discuția)
Circulatie fara rca platit andreiionel andreiionel Sunt in divort cu sotia mea iar masina este la ea. In aprilie expira polita RCA iar masina este pe numele meu. Cine plateste amenda daca va ... (vezi toată discuția)