avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectare antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectare antecontract

buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatorea problema:
-am incheiat acum un an un antecontract autentificat la notar pentru achizitia unei case aflata in momentul semnarii antecontractului in stadiu de proiect. Conform antecontractului termenul de finalizare a casei a fost depasit.cum as putea sa-mi recuperez avansul acordat deoarece nu mai vrea sa astept constructia casei? (nu ma intereseaza despagubiri ci banii cat mai rapid)
Multumesc frumos
ce valoare are certificarea emisa de notar daca tot se ajunge in instanta? termenul procesului este mai scurt?
de asemenea, daca imi puteti raspunde ce se poate intampla daca nu se trimite notificare de la executor pentru restituitre avansului, existand o instiintare verbala cu vanzatorii - acestia declarand tot verbal ca ne vor da avansul. exista posibilitatea sa faca rost de acte si apoi sa nu mai recunoasca ar noi sa fim obligati sa achizitional casa chiar daca termenul antecontractului este expirat?
Certificarea emisa de notar atesta faptul ca respectivul contract de vanzare-cumparare nu s-a incheiat din culpa promitentilor-vanzatori, desi dvs v-ati indeplinit toate obligatiile si i-ati notificat in vederea vanzarii. Nu are nicio legatura cu termenul procesului, dar va fi folosita ca proba in instanta, in actiunea de rezolutiune a antecontractului.

In notificarea pe care le-o veti transmite pentru a se prezenta la notariat in vederea semnarii contractului, le veti mentiona si obligatia de a restitui avansul in cazul in care nu se prezinta sau nu prezinta toate actele in vederea semnarii vanzarii. Intelegerile verbale nu au nicio valoare juridica.

Vanzatorii au posibilitatea sa-si indeplineasca obligatiile in tot cursul procesului, caz in care nu se va mai pronunta rezolutiunea contractului, ci veti fi obligat sa incheiati contractul de vanzare-cumparare.
Tocmai de aceea este foarte util sa se introduca in contracte pactul comisoriu de gradul IV, prin care contractul este desfiintat de plin drept fara interventia instantei, in cazul in care una dintre parti nu-si executa obligatiile.
Depinde de contract, eu cred ca nu e musai sa mergeti la notar daca tot nu e gata casa!
Va uitati in contract si vedeti ce modalitati de renuntare aveti, caci depinde de la act la act.
Consider ca era obligatia lor sa va convoace, caci ei sunt datori sa demonstreze ca si-au indeplinit obligatia de vanzare, asta daca nu care cumva e rasturnata prezumtia prin act...
Eu trebuie sa cumpar, cum sa fac eu un demers ca sa-mi predai tu casa?
Eu te instiintez numai ca am banii si ca in ziua de ... ma prezint la casa pentru a vedea daca stadiul acesteia de executie se conformeaza contractului; ma prezint cu inca 2 martori si voi incheia un proces-verbal la fata locului, voi face poze care vor face parte din el...
Apoi notificarea va preciza o alta ora pentru prezentarea la notar cand ori vom incheia contractul (daca acea casa e in stadiul agreat de parti) ori voi solicita notarului sa imi elibereze un certificat care sa ateste prezenta mea acolo precum si declaratiile mele. De asemenea, voi solicita certificarea prezentei martorilor la notar, ca sa pot dovedi si cu acte ca au fost cu mine in ziua aia.
Repet, depinde si de actul in sine, ce prevederi are etc. Nu luati solutia asta ca universal valabila.
Buna Ziua,
Am incheiat un antecontract contract de vanzare cumparare prin prima Casa ! Mentionez ca eu sunt vanzatorul! Am primit un avans de la promitentii cumparatori, obligandu-ma sa il restitui in cazul in care banca nu le acorda creditulul! Totodata Mai am o clauza in contract in care se mentioneza :
[/b]In situatia in care promitentii vanzatori vor reveni asupra prezentului antecontract datoreza promitentilor cumparatori restitui rea de doua ori a avansului incasat, iar in situatia in care cumparatorii promitenti revin asupra prezentului pierd avansul achitat!
CVC se va perfecta cel Tarziu la data de 27.10.2014!

I
n acest moment am confirmare a de la BAnca si de pe site-ul fondul ui de garantare ca solicitarea , respectiv dosarul ,cumparatorul ui a fost aprobat, urmand ca FNGCIM sa trimita contractul de garanatare la banca pentru a fi semnat de catre promitenti cumparatori! Acest contract este de fapt o problema pentru ca in conformitate cu dispositiile FNGCIM tb semnat in maxim 5 zile de la data la care soseste in banca si re trimis la ei! Cumparatorii imi spun ca ei nu vor fi in Tara si nu pot semna acest contract in termen si ca ar dori restitui rea avansului!
Am informat promitenti cumparatori ca eu in acest moment consider ca au re venit asupra antecontractului si ca avansul nu il voi inapoi a decat daca au o adresa de la banca care sa ateste faptul ca nu au obtinut creditul!!!!
!!! Am astept realocarea acestor fonduri aprox 2 luni , timp in care am avut alte oferte Mai avantajoase, dar eu nu am revenit asupra antecontractului tocmai pentru faptul ca as datora dublul sumei catre cumparatori!!!
Banca m-a asigurat ca nu ii pot da o astfel de adresa , creditul fiind aprobat!

Intrebarea mea este urmatoarea, Cand ar tb sa il notific eu pe proprietar sa se preZinte la Notar pentru semnare cvc inainte de data de 27 oct, sau dupa aceasta data? Daca nu se preZinta notarul tb sa imi dea o certificate in acest sens? Cum pot radia Antecontractul din cf dupa acesta data? Notificarea trebuie facuta prin executor si cam ce ar trebui sa trec eu in ea in afara de faptul ca ii invit la semnarea CVC ? Este necesar sa mentionez ca in cazul in care nu au obtinut creditul de la banca sa imi prezinte adresa bancii care atestare acest lucru pentru a le înapoia avansul sau nu?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
carmenalinamihai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea antecontract vanzare-cumparare de catre promitent cumparator jhonmer jhonmer Este vorba despre un apartament. S-a facut un antecontract in 12.02 2009 intre parti in care s-a dat o arvuna de 1000 de euro si urma ca in data de 10.04 2009 ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract vanzare-cumparare chris75 chris75 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare (eu fiind cumparatorul), pt un apartament inca in constructie la data respectiva, acesta urmand a-mi fi predat ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare teren extravilan/intravilan dadym dadym Buna ziua, Cineva din familie, care doreste sa vanda un teren, este pus in situatia de a accepta (sau nu) un antecontract, a carui varianta finala (expusa ... (vezi toată discuția)