avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Formulare contestatie in anulare fara a ataca inainte ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Formulare contestatie in anulare fara a ataca inainte sentinta prin recurs

Buna ziua,
In luna martie a acestui an am aflat de la proprietarul apartamentului in care am locuit in urma cu mai mult ani ca am primit o somatie de executare silita.
Situatia de fapt este urmatoarea, a avut loc un proces la care am fost cititat la o adresa la care nu mai locuiam de 2 ani , asa cum rezulta si din CI si din actul de vanzare cumparare, si probabil tot la acea adresa a fost comunicata si sentinta. Ca urmare a faptului ca nu am fost citat am formulat contestatie in anulare. Instanta m-a intrebat daca am formulat recurs in prealabil.
Asa cum am mai spus, solutia nu mi-a fost comunicata iar de la data pronuntarii trecuse mai mult de un an. Prin urmare am considerat ca nu pot sa mai cer repunerea in termenul de recurs atata timp cat trecuse mai mult de un an de la data pronuntarii si nu aveam o data a comunicarii.
Ce parare aveti ?
In cazul in care imi va fi respinsa contestatia in anulare voi mai putea formula recurs?
Cel mai recent răspuns: LG88 , utilizator 17:02, 2 Iulie 2013
Cu siguranta va fi respinsa contestatia in anulare, intrucat pot fi atacate cu contestatie in anulare hot instantei de recurs si in conditiile in care motivul dv legat de faptul ca nu ati fost citat putea fi invocat pe calea apelului sau recursului , dupacaz
Nu mai puteti formula recurs.
@ AdiStanica

Chiar daca a tracut mai multe de un an de la data pronuntarii iar decizia nu mi.a fost comunicata?

Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare feel feel Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu o contestatie in anulare. Am introdus o contestatie in anulare pe motivul ca procedura de citare nu a fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare georgelgica georgelgica Mi s-a respins contestatie in anulare ca tardiva, desi m-am incadrat in termenul de depunere. Decizia atacata cu contestatie era irevocabila. Hotararea ... (vezi toată discuția)
Urgent somatie OANA GORAN OANA GORAN dragi colegi, am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata..... mai ... (vezi toată discuția)