avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie pensie limita de varsta

Buna ziua ,
sunt in situatia de a contesta decizia de pensie pentru limita de varsta pentru motivul ca nu au fost luate in calcul toate veniturile
dupa primirea deciziei am depus in termenul legal contestatie la Comisia Centrala de contestatii , dar cu toate ca au trecut 70 zile ( termenul de raspuns fiind 45 zile + 5zile )nu am primit nici un raspuns
Aceasta fiind situatia va rog daca pot primi raspunsul la urmatoarele intrebari :
1. pot deschide actiunea in justitie fara raspunsul scris de la comisia de contestatii si daca nu , cat mai trebuie sa astept ?
2.in conditiile ultimelor modificari legislative , pentru inceperea actiunii la tribunal , in situatia mea este nevoie de mediere ?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: COPACIO , utilizator 08:42, 10 Iulie 2013
gigipopa a scris:
Actiunea in instanta este precedata de participarea la sedinta de informarea despre mediere.

Participarea la şedinţa de informare privind avantajele medierii nu este obligatorie în litigiile vizând drepturile de pensie pentru că acestea sunt drepturi de care părţile nu pot dispune. În plus, vă rog să aveţi în vedere ce scris sv.cristian mai sus.
multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie medierea in orice proces civil? ela76 ela76 Am aflat ca de la 1 octombrie 2012 medierea va fi obligatorie, ca procedura prealabila, in orice proces civil. Este adevarat? Daca da, unde este prevazut acest ... (vezi toată discuția)
Mediere - aplicabilitate ONEA21 ONEA21 Ce tipuri de conflicte se pot incheia la un mediator. Dati- mi cateva exemple. (vezi toată discuția)
Medierea se face si pentru procesele civile deja incepute ? deosebit ? ContSters241026 ContSters241026 In data de : 12.06.2012 Am depus la tribunal cerere de chemare in judecata a fostului angajator,pentru neplata salriilor-neplata concediilor de ... (vezi toată discuția)