avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragerea plangerii prealabile in cazul unei loviri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragerea plangerii prealabile in cazul unei loviri si alte violente.

Cum poate un cetatean albanez,care in timpul facultatii in Romania a fost parte vatamata intr-un caz de loviri si alte violente sa si retraga plangere fara a trebui sa vina in Romania?Este posibila retragerea plangerii fara sa-si angajeze un avocat?ce ar trebui sa faca?Sa realizeze o cerere prin care isi retrage plangerea?Cui trebuie adresata si unde sa o trimita?Multumesc
Cel mai recent răspuns: cezarad , utilizator 11:22, 22 Septembrie 2015
Daca nu va da declaratia in fata organului de cercetare penala, sfatul meu este sa dea declaratia in fata unui notar, un simplu inscris trimis prin posta este posibil sa nu rezolve problema.
Si eu sustin teoria cu declaratia in fata notarului. S-ar putea ca instanta sa vrea ca partea vatamata sa vina personal.
Da, ar fi varianta ideală cea susţinută de dvs., Pătraşcu Răzvan şi Gabriela, însă partea vătămată se află în străinătate, şi tocmai de aceea doreşte să rezolve problema de la distanţă .
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.Problema e rezolvata, intr-adevar, cu ajutorul notarului!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
hln, utilizator
Acelasi gen de problema vreau sa ridic si eu. Daca o persoana romana, dar care este plecata in strainatate, vrea sa isi retraga plangerea ce poate sa faca? Se poate retrage plangerea si prin avocat ? Trebuie o procura speciala sau e de-ajuns sa depuna o delegatie avocatiala sustinuta de un contract de asistenta juridica care sa contina o clauza in care se specifica faptul ca clientul mandateaza pe avocat sa isi retrag plangerea penala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala gabi40bv gabi40bv Buna ziua, Ce inseamna \\"plangere penala\\", ce presupune ea, care sunt pasii ce trebuie urmati pt a face un astfel de demers, in ce conditii poate fi depusa ... (vezi toată discuția)
Renuntare plangere pey pey se poate renunta la plangere penala pt agresiune fizica si amenintare cu moarte in instanta la judecatorie (vezi toată discuția)
Pot fi constransi? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Stiu ca infractiunile de santaj si amenintare se probeaza cu martori.Daca atunci cand s-au intamplat acele lucruri,au existat martori,eu ii numesc,dar ei ... (vezi toată discuția)