Discutati cu politistul de proximitate; trimiteti parintilor o notificare.
Pana la urma nu sunt decat rautati de copii. Nu cred ca disfunctionalitatea exista doar la acei copii, poate e o problema si lipsa unei figuri paterne.
Scoala de vara nu e? Mai organizeaza unele scoli de stat si asta; e drept, nu 8 ore pe zi, dar macar cateva; mai fac engleza, matematica...
Eu cred ca e important ca fiul dv. sa ajunga la un psiholog; e o incapacitate a lui de a se apara, ceilalti copii miros slabiciunea lui si li se pare distractiv. Poate sa va mire, dar nu vor sa ii faca rau, doar se distreaza.
Sigur, nu cred ca parintii lor procedeaza minunat, incurajarea acestor manifestari poate duce la sociopatii mai tarziu.
Totusi, nu tine atat de mult de acei copii cat de copilul dv. sa elimine amenintarile. Atitudinea lui trebuie modificata si, de aceea, un psiholog (poate de la scoala, poate de la protectia copilului) il poate ajuta sa lucreze la acest aspect.
Copiii se lovesc mereu si rareori e o tragedie in loviturile lor, in bataile lor; cred ca am primit mai mult decat cativa bulgari de pamant, imi amintesc de faptul ca treceam spre scoala zilnic printr-o zona unde cativa copii aruncau cu pietre in mine.
Nu il ajutati sa se victimizeze, trebuie sa raspunda cumva. Nu sa arunce sau sa initieze vreo bataie, dar sa se apere.
Problema nu imi pare de natura legala.
Problema dv. este de competenta unui mediator. Puteti sa mergeti impreuna cu vecinii dv. la mediere sau, daca nu coopereaza, oricum vor primi invitatia oficiala a mediatorului. Contactati un mediator autorizat si nu mai aveti nevoie de probe. Doar comunicati-i care este problema si mediatorul se va ocupa de aceasta situatie.
Mergeti la politie si faceti reclamatie scrisa.
Daca aveti probe puteti face si plangere penala insa este destul de complicata situatia.
Cert este faptul ca aveti nevoie de sprijinul politiei daca nu va puteti descurca altfel.In mod normal in astfel de situatii s-ar apela la avocat pentru a incepe ,,hartuirea'' legala a respectivilor.
Poate veni politia sa ii ia de acasa daca nu se prezinta singuri la politie...
nu sant avocat dar e la mintea cocosului ca daca ati avut in trecut o altercatie cu acei vecini si acum problemele sant cu aceiasi, e clar ca ii puteti da in judecata pentru hartuire.nu poti pedepsi un minor pentru hartuire la adresa copilului dumneavoastra dar puteti reclama parintii la politie daca aveti dovezi clare ca ati contactat acei parinti si ei nu au luat masuri,si o sa fie sanctionati 100% sigur mai ales ca nu doar ca nu au luat masuri,dar au si incurajat.hartuirea se pedepseste foarte aspru.duceti copilul la un psiholog caruia sa ii spuneti despre ce e vorba si cu rezultatele testarii si cu dovezile pe care le aveti(bilete scrise,martori) dati in judecata acea familie.daca copilul are traume psihologice(frica de vecini,teama cand iasa din casa,sentimente de nesiguranta) acelea mai tarziu se vor materializa in probleme psiho-sociale grave.astfel ca puteti cere despagubiri consistente daca un psiholog autorizat de politie ,care lucreaza in cadrul politiei probabil sau ceva de genu,confirma ca asupra copilului sa efectuat o agresiune psihica.incercati.
In Romania nu se considera ca exista hartuire decat daca angajatul este hartuit de angajator.
Politia nu face expertizari decat daca s-a inceput urmarirea penala in cadrul procesului penal.In procesul civil nu se fac expertizari de politie.
Desi pare ceva simplu este ceva complicat
Insa...de multe ori probele pot fi la vederea tuturor dar sa nu se vada...
Este ceva care poate parea foarte simplu dar este atat de complicat incat eu cred ca rezultatul va fi negativ daca nu procedeaza intr-un fel incat sa distruga cumva psihic adversarul cu ajutorul legii si acesta sa aiba tot felul de probleme care sa il deranjeze intocmai cum deranjeaza persoana si copilul.
Adica toata treaba este sa fie hartuit adversarul dar in mod legal...si sa nu mai existe probleme...
[editat]
O alta problema cu procesul civil este aceea ca poate dura mult timp.Adica sa ajunga prin 2014...sau chiar in 2015...
Pagina 2 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5