avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu vecini care imi chinuie copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu vecini care imi chinuie copilul

Buna ziua,

Am si eu o problema si as avea nevoie de un sfat.
Anul trecut am avut o discutie cu o familie din bloc si de atunci au inceput problemele.
Eu imi cresc singura copilul, fiind de dimineata pana seara la munca el este singur acasa toata ziua, are 8 ani acum. Cand iese afara se iau de el mereu si il ameninta ca il bat, isi pun copilul sa il loveasca, ii invata pe ceilalti copii sa nu se joace cu el, etc. Astazi copilul lor, ne-a lipit foi pe usa pe care a scris ca suntem prosti etc, nu stiu exact pt ca sunt la munca momentan. Problema este ca momentan cel mic nu iese din casa decat daca sunt eu cu el pt ca oricand lucrurile pot degenera, oamenii de afara nu se baga in nici un fel si oricand o piatra poate sparge capul unuia din ei mai ales ca acest copil are suportul parintilor lui. Deja nu mai este o cearta intre copii si nu ma inteleg cu acesti oameni, stiu ca suntem singuri si nu fac altceva decat sa ne chinuie zi de zi.
Ce pot sa fac? Copilul meu este terorizat si nu e normal sa isi petreaca vacanta de vara in casa de frica vecinilor.
faceti o plangere la politie atat pt copil cat si pt parintii lui ! de multe ori pt faptele copiilor raspund parintii . vor primi o citatie si poate o mustrare si daca vor contiunua probabil vor primi o amenda ! mergeti la sectia de politie in raza careia se afla acel apartament si spuneti despre ce se vi intampla! nu vi se va intampla nimic ca nu aveti flotant .
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
kyrakyra_65, utilizator
Multumesc din suflet pentru raspuns, asta voi face daca se mai intampla pt ca deja nu mai este doar o cearta intre copii, sunt adulti implicati si sanatatea mintala a copilului meu depinde de asta.
Alta zi...alta patanie...iese afara cu bicicleta si loveste un copil in fata blocului.......toti copii care erau in spatele lui cu bicicletele spun ca al meu copil a si tipat sa se dea la o parte ca are viteza si acel copilas tot s-a bagat in fata lui......mama copilului il ia de urechi si ii da 2 palme si spune ca nu conteaza ce zic copii ( ca doamna statea la barfa si nu se uita ce face puiul dar a vazut exact cand s-a dus intentionat cu bicicleta in el ) ca ea are mamicile de pe banca ca martori si ca parerea lor conteaza ca ei sunt copii si nu stiu ce spun.....i-am spus ca merg la politie si fac plangere pt ca nu are dreptul sa dea in copilul meu mai ales ca nu a fost cu intentie ...motiv pt care ne-am ales cu amenintarea ca "vine al meu acasa si va arata el la amandoi daca stiti de politie".....copilul meu plange de 2 ore si nu vrea sa iasa din casa......
Doamnă, nu mai spuneţi că vă duceţi la poliţie. Felul în care spuneţi aceasta este considerată ameninţare. ªtiu ce veţi spune, dar aşa este!

Vă duceţi direct la secţia de poliţie şi depuneţi plângere!
Totul este foarte concis!

Dreptatea nu ne-o putem face singuri, indiferent cât de mult am dori acest lucru.
Pârghiile în sisntem nu merg aşa cum ne dorim de cele mai multe ori. Este neplăcut, dar sunt şi oameni care sunt profesionişti şi care vor depune eforturi să vă ajute.

Duceţi-vă la poliţie şi depuneţi plângere împotriva celei, celor care v-au maltratat copilul. Pedeapsa fizică a unui minor este considerată infracţiune şi este pedepsită. Nimeni nu are dreptul să vă pedepsească fizic copilul, nici chiar dumneavoastră ca şi părinte/tutore al lui.
Pedeapsa fizicăa minorului şi nu numai este considerată infracţiune şi este pedepsită de c.p.p.

la dumneavoastră este o problemă cronică care nu se va sfârşi niciodată pe plan amiabil. Vă spun aceasta în calitate de psiholog care a lucrat mult timp cu deţinuţii şi persoanele care au suferit în urma violurilor domestice.

Ca să puneţi punct acestui şir interminabil de evenimente traumatizante pentru copilul dumneavoastră şi pentru dumneavoastră,

1. luaţi taurul de coarne şi
2. faceţi plângere penală la Parchet şi la Secţia de Poliţie arondată. Altfel nu veţi face nimic.
3. Încercaţi de altfel să discutaţi şi cu poliţietul de proximitate.
4. Vă ataşez un model de plângere pentru convenienţă:

Domnule Prim Procuror,

Subsemnata/ul .............................., domiciliat/ă in ..........., str. .........., nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............, formulez prezenta plangere penala impotriva faptuitorului ........................., domiciliat in ............, str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ..........., pentru savarsirea infractiunii de ................, prevazuta si pedepsita de c.p.p.

Notă: La infracţiune nu încercaţi să încadraţi fapta la articole, aceasta este treaba procurorului. Descrieţi infracţiunea, exemplu: lovire, vătămare corporală, adresare de cuvinte jignitoare la adresa dvs şi a copilului, ameninţare, etc... ceea ce s-a întâmplat în realitate.

Motivele plangerii:
In fapt, la data de ............., ora ..., locul .............., faptuitorul ..........................., a savarsit ........................ .
Prejudiciul pe care faptuitorul mi l-a creat prin savarsirea infractiunii este de ............. si se compune din ................................ .
In drept, fapta constituie infractiunea de ....................., prevazuta si pedepsita de art. ... C. penal.
In dovedirea plangerii, inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe: proba cu acte si urmatorii martori:
- ......................., domiciliat in .............., str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............;
- ......................., domiciliat in .............., str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul .............

Data: ................ Semnatura reclamantului

....................

DOMNULUI PRIM PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA ........................

5. Plângerea se adaptează în funcţie de evenimentul la care aţi fost victimă.
6. Nu mai tergiversaţi cu aşteptatul, nu rezolvaţi nimic. Acţionaţi! în beneficiul legii, al dumneavoastră şi al copilului care va avea traume din ce în ce mai puternice şi mai profunde dacă nu acţionaţi, legal.
7. Dacă vi se spune să vindeţi, să vă mutaţi, fiţi puternică şi răspundeţi răspicat că nu aveţi de ce. Să se mute cei care fac astfel de lucruri.

Mult succes!

P.S. Înregistraţi cu telefonul ameninţările. Altfel sunt fapte greu de explicat/demonstrat în faţa justiţiabililor, chiar cu dreptatea în mână.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
AdrianMG, utilizator
Multumesc mult pt sfaturi, chiar maine merg si fac tate demersurile necesare. Multumesc mult si pt modelul plangerii

Alte discuții în legătură

Agresiune verbala marian_20074 marian_20074 Nu ma pricep prea mult la avovatura dar as dori sa intreb ce pot face contra unui minor (baiat, 14 ani) care imi agreseaza tot timpul fetita de 10 ani, ultima ... (vezi toată discuția)
Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. ce pot face în această situație? SimonT SimonT Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori ... (vezi toată discuția)
Cum poate raspunde penal o educatoare batausa? kenitza kenitza Buna ziua. Educatoarea ii pedepseste uneori, zilnic aproape, lovindu-i peste fata, cap, le da cu pumnul si cu creionul in cap, ii paruieste, urla la ei, ii ... (vezi toată discuția)