avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe venit din vanzare padure si pasune
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe venit din vanzare padure si pasune

Suntem mostenitorii de drept, cu succesiune dupa defunct in termen de 2 ani.
Am contactat un notar pentru intocmirea unui precontract de vanzare cumparare a dreptului de proprietate asupra unei suprafete de padure si pasune. Dupa furnizarea datelor proprietatii si a sumei tranzactiei, am aflat ca trebuie platit un impozit pe valoarea tranzactiei.
Conform prevederilor Codului fiscal sunt prevazute unele exceptii de la impozitul pe venit.
Doresc sa stiu care este solutia legala fata de cazuistica prezentata si care poate fii inatacabila de institutiile fiscale.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:33, 22 Ianuarie 2010
art. 77^1 Cod Fiscal
3) Pentru transmisiunea dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire nu se datorează impozitul prevăzut la alin. (1), dacă succesiunea este dezbătută şi finalizată în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii. În cazul nefinalizării procedurii succesorale în termenul prevăzut mai sus, moştenitorii datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe banii incasati din vanzare moisesorinlucian moisesorinlucian Prin decesul parintilor fiind unicul fiu, sunt si unicul mostenitor cu acte in regula al apartamentului propietate personala pe care l - au detinut. Daca ... (vezi toată discuția)
Succesiune Cryssa20 Cryssa20 Buna ziua. As dori sa stiu cat timp pot sta cu succesiunea nefacuta. Sunt singurul mostenitor cu drepturi, nu se pune problema ca altcineva sa atace ... (vezi toată discuția)
Succesiune bianca79000 bianca79000 Buna ziua, poate cineva sa-mi spuna daca este adevarat ca succesiunea facuta intr-un an de la deces este considerabil mai ieftina?este vorba de un ... (vezi toată discuția)