elga50 a scris:
Poate or fi avantaje si nu le vad eu.
O parte din avantaje le-ati descris chiar dumneavoastra un mesaj explicand ce dejavantaje au fost in urma despartirii scarilor.
Mai punctez si eu cateva:
- la o asociatie de proprietari cu 4 scari avem un singur presedinte, un singur administrator si un singur casier pe care-i platim in timp ce la 4 asociatii pe cele 4 scari avem 4 presedinti, 4 administratori, 4 cenzori platiti.
- la o asociatie cu 4 scari putem avea un casier cu program de 2-3 ore/zi, 5 zile pe saptamana in timp ce la fiecare asociatie pe fiecare scara nu ne permitem sa avem acest program ci doar de una maxim 2 zile/saptamana cate o ora. Salariul pentru casierul ce ar lucra 5 zile este egal sau chiar mai mic decat suma salariilor platite celor 4 casieri ce ar lucra cate o ora in 2 zile/saptamana.
- un cenzor in primul caz si 4 cenzori in cel de-al doilea, cu siguranta duc la munca mai multa si cheltuieli mai mari in al doilea caz
- o adunare generala pe an cu reconcovare - doua, in primul caz si 4 adunari generale cu 4 reconvocari in al doilea caz.
- daca inchiriem o sala pentru adunarea generala, in primul caz, trebuie sa inchiriem 4 sali in al doilea caz
Lista ramane deschisa, cu ingaduinta dumneavoastra.
@Schiopu Oana a scris:
Am sunat la Apa Nova si mi au spus ca n au ce sa le faca, atata timp cat apa trece prin contorul scarii 4 si e platita! Ce mi se putea intampla daca le opream apa mai demult? Ma putea reclama undeva? Daca castig in instanta, cum se poate executa o asociatie de proprietari (n au cont in banca)?
Discutati cu presedintele si administratorul scarii (asociatiei) care acum are apa si bransati-va din subsol direct la ei. Intelegeti-va sa le platiti apa direct lor pe baza unei copii a facturii ce o primesc ei si pe care o repartizati luna de luna impreuna cu celalalt administrator. Asa-i lasati pe ceilati restantieri in continuare fara apa iar dumneavoastra, cei care nu aveti restante o sa aveti apa prin intelegere cu asociatia vecina.
Daca aveati posibilitatea tehnica trebuia sa le opriti apa celor cu restante inainte de a fi oprita de furnizor. Sustinea cineva pe aici ca nu ar fi voie sa se opreasca apa fara o hotarare judecatoreasca s.a.m.d. Iata ca furnizorul nu a asteptat si-a oprit apa fara hotarare judecatoreasca. Daca o opreati dumneavoastra la celelalte scari, consumul era numai al scarii dumneavoastra, plateati factura singuri si aveati apa acum.
De reclamat puteau sa reclame oriunde pentru ca orice om este liber sa se exprime, este un drept costitutional :yeah:
Daca-i dati in judecata este posibil, pe baza dovezilor (contract, intelegere cu ei, alte inscrisuri si angajamente ale asociatiilor datoare catre dumneavoastra..), ca instanta sa-i oblige la plata sumelor pe care le solicitati, asa cum am spus, cu dovezi. Dupa ce sentinta ramane definitiva ajungeti la un executor si va consulati cu acesta pentru a vedea ce si cum se executa. In acest conflict poate ar fi bine sa solicitati sprijinul furnizorului de apa, sa va ajute, sa va consilieze, chiar sa va reprezinte in instanta cu juristul.