avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare

Buna ziua domnilor,vreau sa expun o situatie in care sint direct implicat si nu stiu cum trebuie actionat legal.
Am inchiriat un ap.ptr.mine si familie printr-o agentie pe perioada 01.08.2010-01.08.2015.Contractul este cu toate clauzele legale si cu o clauza prin care propietarii se obliga sa nu instraineze imobilul pe perioada contractului.
Azi am aflat ca propietarii vor marti(09.07.2013)sa vinda apartamentul.Care sint pasii legali prin care eu pot oprii aceasta vinzare,avind in vedere ca joi-04.07.2013 am platit 750 euro pentru trimestru III.
Va rog respectos sa-mi dati detalii care sa ma ajute,mai ales ca in septembrie am si nunta cu fata,iar starea mea si a familiei este foarte depreciata dupa aceasta veste.
Puteti sa-mi scrieti si pe email: orasteanu_alexandru@yahoo.com,daca considerati ca nu va rapeste foarte mult timp subiectul meu.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
Admin, administrator
Negociati cu proprietarul in urmatorii termeni: Avea obligatia sa inregistreze contractul la Adm. Financiara deci se afla in culpa - este in interesul lui sa aleaga o cale amiabila de rezolvare a situatiei. Pe de alta parte nu poate vinde fara o vizionare prealabila cu clientul: cand apare primul cumparator explicati-i situatia, ca nu sunteti de acord sa plecati decat daca sunteti despagubit cu o suma importanta sau doar daca noul proprietar e de acord sa accepte contractul. Multi se vor speria de probleme si nu vor cumpara avand in vedere ca apartamentul este cu probleme. Asadar prin negociere puteti obtine ce va doriti.
Nu ma sperie atitudinea orcarui cumparator,dar faptul ca la incheiirea contractului am insistat pentru vara lui 2015 ca final de inchiriere.Cea ce nu inteleg la propietara de ce a mai acceptat sa primeasca chiria ptr.urmatoarele 3 luni joia trecuta si marti(09.07) merge la notariat sa vinda.
Evident ca voi negocia dar cred ca va vinde cuiva care o considera o investitie.Sincer nu stiu!
Domnul Saundu nu a mentionat daca contractual este notat in CF. Mentioneaza numai un contract in care se stipuleaza durata inchirierii, cat si interdictia de instrainare.

Astfel ca poate actiona numai in instanta proprietarul care nu isi indeplineste o obligatie contractuala.

Inainte de a apela la instanta, ce presupune timp si bani, este cel mai bine sa incercati sa rezolvati conflictul pe cale amiabila, apeland la un mediator.Conflictul se poate rezolva cu celeritate, costurile sunt mult mai mici, solutia apartine partilor, astfel incat, atat dumneavoastra cat si proprietarul sa aveti de castigat. In cazul in care veti ajunge la un acord si veti semna acordul de mediere, puteti sa-l autentificati la notar sau sa-l supuneti instantei pt incuviintare.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
Ioana Catalina Pipirigeanu Nechita, Consilier juridic
Sint de acord cu dvs.,dar propietara a lucrat aceasta vinzare pe ascuns,deci exclus din partea ei o negociere.Azi am fost la adm.financiara si nici contractul nu este inregistrat,drept urmare am facut o sesizare la inspectia fiscala si voi merge si la parchet pentru evaziune fiscala ca aceste lucruri sa intre pe un fagas legal.
Propietarii,in general cauta sa prosteasca chiriasii.In contractul meu nu poate sa mi se impute absolut NIMIC.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament inchiriat SAUNDU SAUNDU Buna ziua,am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere vizat la adm.financiara si valabil pina in 2015 iar propietara doreste sa-l vinda.Ieri a ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Prima casa Robert26ro Robert26ro \"notarea in cartea funciara a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini.\" Am cautat sa gasesc ... (vezi toată discuția)