avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Scaderea notei la purtare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Scaderea notei la purtare

Unui elev de clasa a VII-a, care urma să ia locul I, i-a fost scăzută nota la purtare cu un punct, în ultima zi de şcoală, în ziua premierii. Atunci a avut loc şedinţa consiliului profesoral, iar motivul scăderii notei a fost "abateri disciplinare", că i-ar fi fost făcută mustrare în faţa clasei în decursul semestrului II. Media i-a fost încheiată cu 10, apoi a fost tăiat 10 şi trecut 9. Atunci, în ultima zi de şcoală. ªedinţe cu părinţii nu au existat în tot cursul anului şcolar. Ca părinte sunt indignat, consider că este o nedreptate şi un abuz. Aş vrea să ştiu cum este interpretată fraza " Mustrare în faţa clasei şi/sau în faţa consiliului clasei/ consiliului profesoral". E mustrare în faţa clasei şi a consiliului profesoral, sau poate fi doar una din cele 3 ? E interpretativă fraza, care este din articolul 120 Regulament din 2005 de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar. Vă rog pe cei care sunteţi cu " legea în mână" şi ştiţi să interpretaţi fraza, să îmi răspundeţi. Ca să nu mai spun că şcoala nu are un regulament de ordine interioară, sau o procedură a scăderii notei la purtare.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
Birdean, utilizator
Cel mai recent răspuns: RuxandraMaria , utilizator 20:22, 4 August 2013
orice institutie are un regulament de ordine interioara,faptul ca nu avem toti acces la el este altceva.
si da,fraza este interpretativa,interpretare la care nu veti primi o explicatie,pentru ca asa functioneaza sistemul invatamantului in Romania.
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2013
RuxandraMaria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni ale elevilor scoalavalearosie scoalavalearosie Buna seara va rog daca se poate sa ne informati cu privire la urmatoarea problema ;se poate scade nota la purtare unui elev daca acesta este cercetat penal ... (vezi toată discuția)
Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)