avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Bursa de studiu Italia (document care sa ateste ...
Discuție deschisă în Traduceri

Bursa de studiu Italia (document care sa ateste veniturile si proprietatile detinute in Romania)

Sunt rezident in Italia,si pentru a obtine o bursa de studiu bazata pe situatia financiara a familiei,imi cer sa prezint si un document eliberat de catre autoritatile romane competente,tradus si legalizat in limba italiana,prin care sa ateste veniturile(daca s-au realizat) si proprietatile detinute de catre membrii familiei in anul fiscal 2012,cum exact se numeste un asemenea document si de unde il pot solicita.va multumesc

Cel mai recent răspuns: Alx_Z , utilizator 17:35, 9 Iulie 2013
Este posibil ca printr-un certificat fiscal eliberat de serviciul taxe - impozite din cadrul primariei din localitatea de domiciliu (tradus in limba italiana) sa puteti face dovada proprietatilor detinute. In ceea ce priveste veniturile obtinute ma gandesc ca ati pute afolosi o copie dupa declaratiile fiscale anuale.
Buna, si eu am aceeasi problema. Mie mi-au spus ca sa aduc livretul de familie (nu stiu daca pot sa il obtin pt ca eu pe buletin am adresa in altra parte), copie dupa actul casei pt ca tb sa vada cati metri patrati are casa, toate veniturile parintilor si cu toate aceste acte tb sa faci ISEE la un centrul CAF. E gratuit. Cu acest ISEE pt ca faci cererea de bursa de studio pana la sfarsitul septembrie(depinde de facultate-eu sunt la Bologna).
Multa sanatate si succes.
@Alx_Z
@BABALIC FLORENTINA
Va trebuie urmatoarele documente:
1. Adeverinta de venituri pentru anul 2012 se elibereaza la cerere de catre Directia Generala de Impozite si Taxe Locale din localitatea/sectorul in care aveti domiciliul in Romania. Daca se solicita adeverinta de venit pentru fiecare membru al familiei, acestea se elibereaza la cererea fiecarui membru separat.
Formular cerere: [ link extern ]

2. Certificat de atestarea fiscala privind impozite, taxe locale si alte venituri la bugetul local pentru persoane fizice. Se elibereaza tot de Directia Generala de Impozite si Taxe Locale la cerere pentru fiecare membru al familiei.
Formular cerere: [ link extern ]
Formular certificat eliberat in urma depunerii cererii: [ link extern ]

3. Livretul de familie se elibereaza gratuit, la cererea reprezentantului familiei (mama, tata, tutore), inaintata biroului de stare civila din cadrul primariei localitatii in care aveti domiciliul.
[ link extern ]

Documentele necesare obtinerii burselor de studiu pot varia de la o institutie la alta.
Toate aceste acte eliberate de autoritati vor fi apostilate de biroul specific din prefectura, traduse de un traducator autorizat si legalizate de notar.
L.C.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Doresc sa va multumesc tuturor pentru raspunsurile accordate.
@BABALIC FLORENTINA:si eu tot la Bologna doresc sa imi continui studiile,ti-am trimis un mesaj privat cu datele de contact,daca esti dispusa la un schimb de informatii cu legatura la acest subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare auto la primarie mihaelarad mihaelarad Am obligatia cind fac declaratia de impunere pentru mijloacele auto sa declar atat seria de sasiu cit si seria de motor? (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de asistent medical in italia georgeta24 georgeta24 Sunt interesata de a afla sau mai bine zis de a intelege pas cu pas procedura care trebuie urmata pentru a lucra ca asistent medical in Italia.Precizez ca am o ... (vezi toată discuția)
Cetatean american in romania - doreste angajare Cami-123 Cami-123 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am un prieten cetatean american in Romania venit pentru o perioada de 90 de zile si doreste sa se angajeze ... (vezi toată discuția)