avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De la blocuri adunate si la blocuri ...rasturnate...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De la blocuri adunate si la blocuri ...rasturnate...

Acest topic va fi ceva aparte fata de restul celor aflate in sectiunea noastra.
Acest topic nu se pretinde a fi serios cu tot dinadinsul, ci un loc unde ne adunam sa ne spunem "oful", care de pe unde este.
Intamplari hazlii sau triste cu personaje grotesti sau victime ale dictaturii presedintilor si administratorilor, patanii de toate felurile.
Discutiile sunt libere, asadar nu exista situatia de offtopic. Atata doar sa nu alunecam spre incalzirea globala....

Nu se permite sub nicio forma:
- identificarea personajelor cu oameni reali;
- atacul la persoana, limbajul injurios;
- citatele adunate de pe net. Trebuie sa se inteleaga ca aici suntem intre noi, nu intre noi si altii.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:34, 24 Noiembrie 2013
Da, sunt numai garsoniere.
Egal la toti - e aceeasi cota-parte indiviza. Iar cine calca pe bec si nu da 3 luni consumul, in primele 2 i se estimeaza, iar in a 3-a e considerat necontorizat.
Ieri noapte Enel ne-a intrerupt curentul timp de 4 ore, rastimp in care nu au functionat nici camerele video.
Dimineata, pe la 6:30, gospodarul nostru iese din casa pentru vizita de dimineata in subsol, apoi stingerea luminatiei pe holuri, aruncarea unei priviri generale pe domeniu...

Cand sa iasa de pe hol vede in fata liftului cabluri atarnate de pe tavan, baghete de mascare taiate si imprastiate pe jos... Acesta era un circuit electric care alimenta cu curent electric luminatia unui tronson, jumatate din bloc, luminatia pe scari, circuit nou montat pentru ca cel vechi din perete era varza si de nemaiutilizat si nici sa spargem zidurile nu s-a dorit la vremea montarii celui nou.

Cineva - banuim cine anume - facuse acest mic dezastru, razbunandu-se pe gospodar deoarece il banuia pe om (gospodarul) care locuieste la parter ca si-a tras curent in casa de la tabloul general al blocului. De altfel, banuitul nostru il amenintase explicit ca "daca nu dispare cablul asta de-aici, ti-l tai". Nu ai cu cine sa te intelegi deoarece banuitul nostru, la propriu, mai are jumatate de creier functionala, cealalta fiindu-i afectata de aburii alcoolului si de droguri.
Ei, iata ca a facut-o! Dar nu poate fi dovedit pentru ca de data aceasta a profitat de faptul ca nu functionau camerele video, spre deosebire de primavara cand l-a apucat nebuneala si a spart geamul de la intrare fara sa-si dea seama ca e inregistrat. A tinut-o intr-o negare totala pana cand l-am amenintat ca dau inregistrarea la politie, sa-i faca dosar penal de vandalism. Asta-i mai trebuia, ca are de platit o avere de amenzi din cauza reclamatiilor ca da muzica la maxim si pleaca de-acasa, tot ca sa deranjeze si sa se razbune pe cei pe care tot el ii deranjeaza. Las' ca si cand sta acasa muzica bubuie de zici ca esti in Piata Constitutiei, la concerte.

Gospodarul, om in varsta, cu frica de Dumnezeu si autoritati, ma suna la 6:40. Am crezut ca mor de inima cand am vazut ca ma suna la ora aceea. Ma gandeam ca avem vreo avarie in subsol, desi nu aveam de unde sau ca poate hotii dadusera iama in subsol sau la casa liftului. Imi spune intr-un suflet si alarmat, hiperbolizand intamplarea de m-a apucat brusc criza de astm. Imi trag sufletul pana la parter, cu halatul peste pijama si parul valvoi, nah, cum se trezeste omul din somn :) Cred ca tabloul era demn de cascadorii rasului, el gesticuland amplu si eu nedumerita ca de unde erau atatea chestii pe jos.
In fine, imi revin si ma tot pistona sa dau telefon la politie. Ma duc sus (imi uitasem telefonul in casa), sun la 112, ii povestesc operatoarei in doua vorbe si trei cuvinte si aceasta ma paseaza la sectia mea de politie, unde dupa cateva tziraituri la telefon, semn ca omul era undeva la o tigara si o cafeluta, imi raspunde ca acolo e "sectia de politie nr....X", fara sa se prezinte. Ii povestesc si astuia chestia in discutie, solicitandu-i sa trimita un echipaj, adica doi indivizi in uniforma, cu o mapa sub brat, intr-o masina de Politie. N-am avut nicio clipa pretentia sa vina mascatii, dar macar omul cu mapa sa ne dea o atentie oarecare....

Ei bine, NU! Agentul raspunzator la telefon m-a indrumat catre Enel. Zic: "Pai ce sa faca Enel la noi in bloc, ca ei au limita de responsabilitate pana la contor", zice: "Trebuie sa constate ei ruperea cablurilor si sa ne solicite pentru ancheta" ... Noaptea mintii, oameni buni! Si asta e om pe care noi il platim din banii nostri!

Am inchis telefonul si sa nu mai aud in viata mea de "Sa vina Politia!".

Cat sa se fi degradat lucrurile in tara asta de-a lungul timpului daca un intunecat la minte imi spune ca politia nu poate investiga cazul daca nu ii spune Enel ca acele cabluri sunt taiate?

Nu generalizez, desi n-as gresi prea tare, dar ce mi s-a intamplat mie e din filmele cu prosti. Si ca sa-mi fac curaj si sa nu ma ia cu depresie mi-am spus ca la asa administrator, asa politie! :)
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ... natasav natasav Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Vreau sa bag teava de gaze in bloc pe cheltuiala mea insa nu primesc semnaturi de la vecini Madalina Tranca Madalina Tranca Buna ziua, in blocul in care locuiesc teava de gaze este bagata in scara de catre asociatie pe geam ca sa nu atinga sa zic asa partile comune. Din cauza ... (vezi toată discuția)