avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,
Sunt angajata de aproape 2 ani a unei firme si am avut 3 functii, nu am primit niciodata fisa postului, evaluarea si nici nu mi s-a facut si nu am semnat instructajul pentru sanatate si securitate in munca. Am avut un conflict de munca cu superior direct care si-a asumat munca mea, iar directorul general nu ia nicio masura(unde este dreptul la egalitate de sanse si tratament mentionat in contractul de munca?). De accea, doresc sa demisionez fara preaviz in baza Art.81 din Codul Muncii: Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin Contractul individual de munca(atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca, criteriile de evaluare a activitatii profesionale-nementionate, dreptul la egalitate de sanse si tratament, dreptul la securitate si sanatate in munca).

Va rog sa-mi spuneti daca e in regula sa depun demisia si sa parasesc sediul institutiei. De asemenea, sunt convinsa ca vor face tot ce pot sa ma supere si nu vor primi bunurile pe care le am in gestiune in ziua in care depun demisia. Ce pot sa fac?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 12 August 2013
In cazul in care s-a emis decizia de incetare a contractului de munca mai am nevoie de fisa de lichidare semnata? Ultima data cand m-am prezentat la locul de munca am vrut sa rezolv cu nota d elichidare insa sefa directa a venit, alt conflict, nu am mai stat si mai am nevoie de 3 semnaturi pe acea fisa de lichidare. Am vorbit la Resurse Umane si au spus ca-mi trimit prin Posta Romana deiciia de incetare si adeverinta de vechime. Mai are rost sa aduc in discutie nota de lichidare?
Nota de lichidare va puteti lipsi de ea, intrucat este un document care nu are la baza vreun act normativ .


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi COSTANVIVIANA COSTANVIVIANA Bună ziua, Am o întrebare/rugăminte referitor la demisia la zi. Am fost angajată într-un proiect (perioadă determinată - 23.04.2015 - 27.11.2015) și ... (vezi toată discuția)
Demisie florentina-doina florentina-doina Buna seara,de doua saptamani nu am fost la servici si nici nu mai vreau ,motivul este ca nu imi mai place ceea ce fac.Am o intrebare:cei de la servici nu vor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - decizie incetare cim cipy35 cipy35 de curand am demisionat de la ultimul loc de munca dar fara sa mai scriu o demisie pe hartie si fara sa mai fie semnat de catre director asa cum trebuia si ... (vezi toată discuția)