avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost concediata desi sunt insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost concediata desi sunt insarcinata

Buna ziua.din martie caut un raspuns si nu il gasesc.M-am angajat la o firma in decembrie contractul la facut din 16 ianuarie 2013 ,dupa o saptamana la care am anuntat ca sunt insarcinata.pe 19 feb a trebuit sa ma internez de urgenta in spital pentru ca am sarcina toxica ,la o saptamana dupa ce-am iesit am lasat concediu medical la punctu d lucru unde lucram,firma de fiind din orasu meu si doar cu punct de lucru.in 20 martie am aflat ca mi-a desfacut contractul de munca deoarece eram in acea perioada de proba de 90 de zile.dar eram insarcinata ,sefa era anuntata si scris si verbal ,si aveam si concediu medical...avea voie?eu pot sa o dau in judecata ptr asta....din cauza asta eu acum nu pot lu-a concediu de crestere a copilului ,nu pot beneficia de indemnizatia de crestere si nu e corect?va rog un sfat urgent ...eu in agust nasc.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 23 August 2013
Am facut acea cerere,una am trimis-o prin fax odata cu concediu medical si una am facut-o prin mail sa fiu sigura ca ajunge,dar se pare ca nu a vrut sa-mi trimita notificarea.are vreo importanta ca zilele trecute mi-au trimis o adv in care scrie ca am fost angajata la iei din 17-01-26--02-2013 ptr a-mi fii de folos la calulul de vechime?
poi si daca incerc sa fac aceasta contestatie ?ce ma sfatuiti?
Puteti face acea contestatie, dar trebuie sa anexati la cererea de chemare in judecata si copie de pe aceasta decizie.
Da dar nu am acea decizie ,tocmai aia am si asteptat atatea luni.si nici fosta mea colega nu o are ...pot sa fac contestatia avand doar revisalul de la itm si resul actelor?de ex...cererea ca sunt insarcinata,concediile medicale,recomandarea care am trimis cerera ptr eliberarea unei adv si a notificari de incetare a contractului d munca,contractul de munca,proces verbal cum a preluat concediu medical,declaratia colegei care a fost amenintata ca daca va recunoaste ceva o da afara.....si cam atat.
in cele din urma am primit un raspun de la itm constanta din care fosta mea sefa sustine ca eu mi-am lu-at 2 zile de concediu in luna februarie printr-o cerer scrisa si semnata de mine ceea ce nu este adv eu nu am avut nevoie de concediu,ca ea nu a fost anuntata de sarcina mea si am anuntat atat inscris,telefonic cat si ptin mail si azi am trimis acea cerere cu mailu care se vede clar data ca sefa a stiut de starea mea,ca am semnat statu de plata ceea ce iara nu este adevarat si ca ca nu am nu am lucrat acolo din decembrie ca eu i-am adus adv de la medicina munci abea in 16.01.2013 si ca ea din 17 mi-a facut contractu insa a avut cazieru mea din data de 26.12.2012 si am semnat contractu de munca in data de 22 .12.2012 insa nu am pus data ca a zis ca o pune luni contabila.din toate astea reiese ca fosta mea sefa este o mincinoasa si ca mi-a falsificat semnatura.eu acum ce ar trebui sa fac???
vreau sa o dau in judecata pe motiv de falsificare a semnaturei,ca ma concediat ..si nu stiu ce are trebui sa fac?
si cum se face cererea de dat in judecata???

va rog un raspuns.multumesc.
Incercati sa rezumati pe scurt pentru ce doriti sa actionati in judecata.

Alte discuții în legătură

Angajatorul poate angaja pe altcineva in perioada cat eu sunt in concediu medical dianaalessiapop dianaalessiapop Pe perioada cat eu sunt in concediu medical angajatorul poate angaja pe altcineva in locul meu avand in vedere ca sunt singura angajata la acel punct de lucru. (vezi toată discuția)
Concedierea in timpul sarcinii ContSters95180 ContSters95180 buna ziua tuturor.am si eu o problema,\"grava\" din moment ce psihic nu mai rezist.sant insarcinata in a 5-a luna si seful meu direct imi face viata imposibila ... (vezi toată discuția)
Angajatorul m-a dat afara ca sunt insarcinata Cric_v Cric_v Buna ziua, Am inceput ctr de munca pe data de 19 aug. Apoi am aflat saptamana trecuta, pe 20.09 ca sunt insarcinata si mi-am luat adeverinta de la medicul ... (vezi toată discuția)