Buna ziua.din martie caut un raspuns si nu il gasesc.M-am angajat la o firma in decembrie contractul la facut din 16 ianuarie 2013 ,dupa o saptamana la care am anuntat ca sunt insarcinata.pe 19 feb a trebuit sa ma internez de urgenta in spital pentru ca am sarcina toxica ,la o saptamana dupa ce-am iesit am lasat concediu medical la punctu d lucru unde lucram,firma de fiind din orasu meu si doar cu punct de lucru.in 20 martie am aflat ca mi-a desfacut contractul de munca deoarece eram in acea perioada de proba de 90 de zile.dar eram insarcinata ,sefa era anuntata si scris si verbal ,si aveam si concediu medical...avea voie?eu pot sa o dau in judecata ptr asta....din cauza asta eu acum nu pot lu-a concediu de crestere a copilului ,nu pot beneficia de indemnizatia de crestere si nu e corect?va rog un sfat urgent ...eu in agust nasc.multumesc
pentru a-mi recupera salariu din luna februarie si a- ma reintrega in functie si sa-mi plateasca acele luni ,si pentru uz de fals in inscrisuri si concediere in perioada sarcini,,fiind instintat a profitat de art 31 ali 3 si ma concediat negand ca sunt insarcinata.insa am martori si dovezi ca era anuntata.si ca minte ca am lu-at concediu si nu este adevarat,sa folosit de semnatura si mea si din pacate nu sunt singura la fel a patit si colega mea ,a fost data afara i sa spus ca a lu-at concediu si a semnat stat de plata aceleasi chestii ca si mine doar ca ea nu este insarcinata si eu sunt...si asa a facut cu maj angajatilor presupun.
imi este teama ca daca ea imi falsifica asa usor semnatura si am fost imputernicita la banca ...poate sa imi faca ceva rau!?
Capetele de cerere ar putea fi :
1. sa anulati decizia de inceare a c.i.m. si sa dispuneti obligarea paratei la plata de despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat, daca as fi continuat sa execut contractul individual de munca;
2. sa repuneti partile in situatia anterioara emiterii actului de incetare a c.i.m., dispunand reintegrarea subsemnatei in cadrul societatii-parate pe postul si functia detinuta anterior.
3. sa constatati faptul ca angajatorul nu mi-a acordat concediul de odihna si sa-l obligati la plata unor despagubiri cu o suma egala cu indemnizatia de concediu pe care ar fi trebuit sa o plateasca daca mi-ar fi acordat in natura concediul de odihna.
Va solicit de asemenea, in conformitate cu dispozitiile Codului de procedura civila, sa obligati parata sa imi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.
mai am o intrebare.eu am dovada ca fosta sefa stia de starea mea (ca sunt insarcinata)prin mailu care i l-am trimis si adv copie dupa ce-am trimiso.
am rugat-o pe colega mea sa faca o cerere in care sa scrie ca sub ..adica eu anunt ca sunt insarcinata,si la semnatura sa scrie numele meu ..o pot duce ca dovada pe colega mea sa marturiseasca acest lucru?o fa afecta cumva...sau mai bine anulez aceasta dovada???
am anuntat in inscris in data de 31 ian cu tot cu adv d la med de fam prin curieru cu care trimiteam actele insa sefa nu recunoaste ca a primit si nici nu pot dovedi ca nu am pastrat chitanta ca a ramas in firma,vazand ca nu imi da nr de inregistrare am mai trimis si prin mail si am rugato pe fosta colega sa scrie ea una sa o trimita.deci daca duc asta in instanta ca si proba nu se ia in considerare?am si copie dupa acea adv din 31 ian .