avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducerea personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducerea personala

intrebarea mea este: deducerea personala se scade scade din venitul net? sau din cel de baza?

am un salariu de baza de 1657,5

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 19:34, 14 Iulie 2013
art 56 Codul Fiscal

(1) Persoanele fizice prevazute la art. 40 alin. (1) lit. a) si alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.
(2) Deducerea personala se acorda pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 1.000 lei inclusiv, astfel:
- pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere – 250 lei;
- pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere – 350 lei;
- pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere – 450 lei;
- pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere – 550 lei;
- pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere – 650 lei.
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii cuprinse intre 1.000,01 lei si 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive fata de cele de mai sus si se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice.
Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acorda deducerea personala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de deduceri din salarii compesatori rozi88 rozi88 Buna ziua , Va rog frumos sa specificati care sunt deducerile care se scad in cazul salariilor compensatori . Sa zicem omul e disponibilizat si are drept la ... (vezi toată discuția)
Persoane aflate in intretinerea salariatului iuliana_gradinaru iuliana_gradinaru Buna ziua, incerc sa aflu informatii despre avantajele persoanelor aflate in intretinerea unui angajat. De ex eu am 3 copii minori pe care nici eu si nici ... (vezi toată discuția)
Deducere personala la pensionari vicsilron vicsilron In cazul in care angajez un pensionar, la calculul impozitu;ui i se va lua in considerare deducerea personala la calculul impozitului sau nu?? si in ce baza ... (vezi toată discuția)