avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Intermediere vanzare echipamente
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Intermediere vanzare echipamente

buna ziua

o societate inregistrata in scopuri de tva in Romania achizitioneaza echipamente de la o societate din Italia pe care ulterior le vinde clientilor din Romania .
Ulterior societatea din Romania incheie un contract de comision cu societatea din Italia in baza caruia societatea din Romania ii gaseste clienti pentru echipamentele comercializate de societatea din Italia (echipamente merg direct la client , facturile sunt emise pe numele clientilor)
in baza contractului de comision societatea din Romania trebuie sa emita factura de comision catre societatea din Italia , factura se emite cu TVA SAU FARA TVA ? se pot face astfel de intermedieri avand in vedere ca codul caen este 42..?


multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:53, 30 Iulie 2013
Facturare catre firma italiana : fara TVA

ART. 133 Locul prestării de servicii
(2) Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana îşi are sediul activităţii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primeşte serviciile. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabilă care primeşte aceste servicii îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită.

In legatura cu caenul..data viitoare poate scrieti denumirea codului daca vreti sa primiti un raspuns calr. Nu de alta, dar nu sta nimeni sa caute ....
Ca fapt divers, trebuie s afie un cod caen "consultanta" intermedieri..etc"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva colectat ionescu45 ionescu45 Firma A din Romania presteaza servicii pentru firma B (sediul in Romania).Serviciile sunt prestate in Italia. Firma A emite factura catre firma B cu sau fara ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii ue adriana_p adriana_p Buna ziua Daca o societate din Romania , platitoare de TVA , emite o factura de prestari servicii de paza catre o societate din Cipru, factura trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii de reparatii intracomunitare ana1978 ana1978 Buna, Am urmatoarea intrebare: O societatea din Romania inregistrata ca platitor de tva si declarata in Reg. Operatorilor Intracomunitari presteaza servicii ( ... (vezi toată discuția)