avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cereri adresate autoritatii locale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cereri adresate autoritatii locale

Cum pot obtine o copie dupa o autorizatie de constructie care este a altei persoane?
Cat costa, care sunt formularele, cui trebuie adresate, in cat timp trebuie sa o primesc si care este temeiul juridic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 16 Iulie 2013
Temeiul ar fi Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
ART. 7
(1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării. În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeşte 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicării informaţiilor solicitate se motivează şi se comunică în termen de 5 zile de la primirea petiţiilor.
(3) Solicitarea şi obţinerea informaţiilor de interes public se pot realiza, dacă sunt întrunite condiţiile tehnice necesare, şi în format electronic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cate zile trebuie sa raspunda unei solicitari o institutie publica? (cfm carei legi) pfc28b pfc28b Buna ziua Vreau sa adresez o solicitare unei sectii de politie si Administratiei Domeniului Public Sector 6: in cate zile de la depunerea solicitarii trebuie ... (vezi toată discuția)
Plangere la sectia de contencios administrativ shoni17 shoni17 Buna ziua, Va rog sa descrieti procedura de inaintare a unei plangeri la sectia de contencios administrativ in legatura cu refuzul tacit de a raspunde la o ... (vezi toată discuția)
Reclamatie administrativa veitina veitina Am depus o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pe care am si inregistrat-o in data de 28.Aug ,dar ... (vezi toată discuția)