avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfintare punct de lucru.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfintare punct de lucru.

Buna ziua,

Daca se hotaraste desfintarea unui punct de lucru in care se afla incadrati aproximativ 60 angajati, ce alternative sunt pentru a renunta la personal?

Va multumesc, anticipat.
Cel mai recent răspuns: andreea_060686 , utilizator 14:39, 13 Martie 2009
Probabil ca este vorba de concediere colectiva avand in vedere numarulmare de angajati ce vor fi concediati. Inchiderea punctului de lucru este efectiva si constituie o cauza reala si serioasa prevazuta de art. 65 alin. 2 din Codul muncii.
Va multumesc pt raspuns.
Ce anume obligatii implica concedierea colectiva pentru angajator?
Pot avea o alternativa care sa nu implice efort financiar?
Conform art.69 , art.70, art. 71, art.71_1, art.71_2 din Codul Muncii sunt prevazute obligatiile angajatorului cu privire la concedierea colectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii miha07 miha07 Buna ziuua, Am un punct de lucru deschis la Arad si as dori sa-l desfintez, una dindre angajate este gravida in 2 luni, lucreaza de 8 luni, mai am alte puncte ... (vezi toată discuția)
Desfintare post nelegala? Daniel Shneker Daniel Shneker Buna seara, multumiri celor din a caror experienta avem ocazia de a invata aici lucruri f utile. Situatia pentru care doresc sa va cer un sfat este ... (vezi toată discuția)
urgent!!! termen pentru art.65 , comunicare salariati?? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua la noi la unitate se face o reorganizare a activtatii, se reduc posturi , au spus ca nu este restructurare este reorganizare se ofera tuturor ... (vezi toată discuția)