avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor AVOCATUL POATE FI SANCTIONAT DE OPC?
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

AVOCATUL POATE FI SANCTIONAT DE OPC?

Are competenta ANPC-ul sa sanctioneze un Cabinet de Avocat in conditiile in care profesia de avocat este o profesie libera care se organizeaza in baza unei legi speciale???
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: irinaburcea , utilizator 23:42, 19 Iulie 2013
da, og 21/1992...sper sa castig ca un astfel de precedent ar fi de nedorit ....Cum ar fi ca toti clientii nemultumiti de solutii din dosare sa poata face plangere la opc si astora sa le fie recunoscuta competenta sa analizeze ei daca au sau nu dreptate....???
Urmeaza executorii judecatoresti, notarii si toate celelalte profesii liberale. Mediatorii nu pot sta nici ei linistiti, li se va bate negresit la usa . Competentii inspectori OPC, analizand cu o mina de cunoscator, vigilenti, cu ochiul drept privind in stanga si ochiul stang privind in dreapta, vor veghea la respectarea drepturilor consumatorilor de servicii juridice.

:slap:

Mult succes!

p.s. Am uitat, judecatorii si procurorii vor fi si ei atent monitorizati de OPC. Politisti din toata tara, veti fi si voi controlati de OPC, ca ei poate.:rolleyes:
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Da, este ceva de-a dreptul halucinant...si absurd...
In ce oras s-a intamplat asa ceva?

In privinta notarilor exista obligativitate cu privire la program.La fel si la executori.
La avocati nu exista asa ceva.Program...non stop poate exista dar nu afisat pe usa...

Pentru astfel de situatii incalificabile si deranjante am deschis si eu un topic care ar putea sa va dea o tema de reflectie ( nu este vorba de OPC, ci de dreptul fundamental garantat de constitutie in acel topic):

www.avocatnet.ro/content/for...

Pierdeti vremea cu redactarea plangerii.
In instanta veti pierde timp asteptand sa reparati ceva absurd si contrar legii.
Necunoasterea legii de catre OPC va face sa pierdeti timpul in mod obligatoriu in instanta deoarece in caz contrar sunteti bun de plata...
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
irinaburcea a scris:

am redactat doua notificari privind exercitarea dreptului de preemtiune al arendasului pentru 2 terenuri aflate in arenda si in denumirile societatilor arendase a existat o eroare materiala ( in loc de dgi, am scris digi) .recomandatele s-au intors semnate insa cineva i-a spus clientei ca nu sunt valabile cu eroarea materiala asa ca le-a mai facut odata la un executor si apoi mi-a cerut onorariul (300) inapoi...Pentru asta si pentru ca nu am avut program cu publicul pe usa...9000 lei...Ce parere aveti?

Daca nu ar fi vorba de 9000 de lei ci de 90 de lei cred ca as fi lesinat de ras. Insa mi-am adus aminte de o speta oarecum asemanatoare in care o colega de birou fusese actionata in judecata de un fost client (povestea e lunga, lunga si o voi spune alta data, in alt topic) pentru ca nu a obtinut de la parchet solutia pe care o dorea clientul. Ei bine, surpriza de proportii a fost atunci cand instanta de fond a admis cererea clientului si a condamnat-o pe colega la 3000 lei daune morale. Un alt aspect al acestui dosar halucinant a fost ca in dosar nu s-a administrat niciun mijloc de proba pentru a dovedi aceste daune, declaratia reclamantului (care nu era decat un sir nesfarsit de insulte la adresa colegei intre care cea mai catifelata era ca a vazut facultatea de drept numai pe dinafara) a fost singurul mijloc de proba.
In recurs, pentru colega a intervenit si Baroul Arad iar recursul a fost admis cu consecinta respingerii cererii.
[ link extern ]
Intamplarea aceasta ridicola si absurda mi-a fost readusa in amintre de ceea ce a scris irinaburcea. Va sfatuiesc la fel ca pe colega mea de birou sa mergeti la baroul si sa le expuneti situatia cerandu-le sa intervina in interesul d-voastra delegand un coleg care sa va faca apararea (e mai bine asa). Si va sfatuiesc sa nu faceti ca si colega mea si sa ezitati sa le cereti mangafalelor cheltuieli de judecata si sa-i executati silit daca nu platesc.

irinaburcea a scris:

Eu sunt avocat de profesie si tocmai imi redactez plangerea contraventionala impotriva unui proces verbal prin care am fost sanctionata de ANPC cu o amenda de 9000 lei................................Traim in Romania!!!

Trăiți în România pentru că asta este alegerea D-voastră. Nu e cazul să vă autovictimizați. Puteți opta pentru oricare altă țară... ;)

Dacă ați fost sancționat de ANPS sau de IPJ sau de Garda de mediu, sau de etc... nu aveți altceva de făcut decît să contestați acel proces-verbal.

Nu e echitabil să pretindeți unor simpli funcționari (ca cei ce au calitatea de agenți constatatori - chiar și de la ANPC), care muncesc și ei pentru o pâine și au școala pe care o au, să facă distincția între „cabinet de avocat” și „aprozar”.

Dacă totuși vă simțiți ofensat de această comparație care poate fi (recunosc) peste capaciteatea de înțelegere a unora, e mai simplu: vă rămțne doar o singură variantă - aceea de a nu mai trăi în România. ;)

Totuși, dacă oricum trăiți în RO (așa cum spuneți), încercați să și faceți ceva bun. Iar dacă veți considera că nu puteți... încercați altundeva, sau măcar nu încercați să găsiți justificări ale acestei incapacități. :)

Alte discuții în legătură

Întrebare - problema cu o banca crstirina crstirina În 2007 în urma unui conract de credit cu o bancă am obtinut si un card de credit pe care l-am achitat si închis în 18 01. 2010 iar acum când am ... (vezi toată discuția)
Eroare a unui avocat cristian-danut cristian-danut Am cerut avocatului sa-mi recupereze in instanta,grupa a2a de munca ce mi-a fost luata. Avocatul a gresit (atat mie cat si altor 40 de colegi) si a cerut in ... (vezi toată discuția)
Alegeri decan si consiliu in cadrul baroului bucuresti 2011. Cabinet de avocat Matei Laura Cabinet de avocat Matei Laura Adunarea generala electiva si ordinara a avocatilor Baroului Bucuresti, va decide cine va fii noul Decan si noul Consiliu al Baroului Bucuresti. Nu va lasati ... (vezi toată discuția)